U bevindt zich hier: Home » moeders » Gezakt of volgend jaar eindexamen?

Gezakt of volgend jaar eindexamen?

Geschreven door

Zoon H. komt er na 5 jaar middelbare school achter dat hij toch niet zo briljant is als hij zelf dacht. Dit schooljaar (5 vwo) heeft hij voor het eerst écht huiswerk moeten maken. Gezucht en gefoeter was zijn deel: “ja, mam, jij denkt altijd dat ik nooit iets hoeft te doen, maar wat weet jij er nou van”…. of (na zeker 15 minuten achter zijn boeken te hebben gezeten): “ooooh, wat is de 5e klas zwaar!! Ik moet zoooo hard werken”. Op mijn vraag wanneer hij daarmee verder gaat, krijg ik een vernietigende blik toegeworpen, want had hij niet net al geslaagd_1131975jgewerkt? Zie ik dan niet hoe moeilijk het allemaal is?

Vroeg of laat moet er dus echt door iedereen gewerkt worden. En dat hij niet zo briljant is, merkt hij aan het feit dat zijn cijfers zakken. Nog steeds voldoende, maar eigenlijk gaat hij ‘m knijpen voor volgend jaar. Volgens zijn planning heeft hij volgend jaar een diploma op zak. Aangezien in de 5e klas er al gedeeltes van het eindexamen worden gemaakt (en soms zelfs afgerond), moet er nu toch echt iets gedaan worden. Liefst nog dit schooljaar (tja, pubers en planning, hè?)

Populair in onze omgeving is de examentraining die wordt gegeven aan de Universiteit Leiden. Uit het hele land gaan 5e en 6e klassers daar naar toe om zich te laten bijspijkeren op diverse vakken. De examentraining is erop gericht havo en vwo leerlingen optimaal op het eindexamen voor te bereiden. Ook nemen steeds meer leerlingen deel aan de cursus om hun inlotingskans te vergroten voor een studie waar een numerus fixus voor geldt.

Zoon H. heeft 2 dagen geboekt in Leiden op 1 en 2 juli. Wat een briljante planning…. Volgens mij is de zomervakantie dan al begonnen!

Ik hoop van ganser harte dat alle eindexamenkandidaten van dit jaar die dit lezen zullen denken: YES, heb ik niet meer nodig. Dit zullen ze definitief horen op donderdag 17 juni, wanneer ze de uitslag van hun eindexamen horen. Het staat altijd zo vrolijk: die wapperende 3kleur met rugzak aan de huizen!

Als onze zoon de examencursus volgt, vertrouw ik erop dat ons huis volgend jaar ook versierd kan worden.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com