U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Uitleg hoe Macramé knopen

Uitleg hoe Macramé knopen

Geschreven door Elenea

Macramé knoopwerk is een zeer oude techniek waarmee je allerlei gebruiksvoorwerpen kunt maken, zoals sieraden, kettingen, dozen, manden en nog veel meer. Het kenmerk van macramé is dat er geknoopt wordt met inlegdraden. De knopen die gebruikt worden zijn niet moeilijk, er zijn een aantal basisknopen, die op verschillende manieren herhaald en gevarieerd of gecombineerd kunnen worden. Bij macramé kan met zeer verschillende materialen worden gewerkt, de materiaalkeuze zal bepalend zijn voor het eindresultaat.

Macramé is een knooptechniek waar menigeen vroeger veel plezier aan beleefde. Iedereen kent natuurlijk nog wel die plantenhanger van geknoopt touw! Door echter gebruik te maken van nieuw en niet zo voor de hand liggend materiaal als metaaldraad, hebben Margriet en Gina het macramé ut de oude doos gehaald en nieuw leven weten in te blazen: een oude techniek in een trendy jasje! Klik op Eigentijds Macramé

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KeVb8Bms3uw[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com