U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Pinata maken voor kinderfeest

Pinata maken voor kinderfeest

Geschreven door Elenea

Pinata’s zijn niet meer weg te denken bij kinderfeestjes en bruiloftspartijen in Amerika. Oorspronkelijk komt deze vrolijke traditie uit Mexico, maar inmiddels waait deze traditie ook over naar Europa. Een leuk filmpje over de pinata-traditie vind je hier.
Een pinata is, simpelweg gezegd, een mooi versierde papier-maché vorm die gevuld wordt met snoepjes, confetti en (kleine) cadeautjes. De bedoeling is dat men, geblinddoekt, met een stok op de pinata slaat, totdat hij openscheurt zodat alle inhoud eruit valt.
Pinata’s zijn als geheel te koop, maar je kunt ze ook eventueel zelf maken.
Print de Pinata werkbeschrijving
Hieronder lees je de te volgen stappen:

Benodigdheden:
ballon, kranten, behangplaksel, water, emmer, crèpe-papier, schaar. 

  1. Blaas een grote ballon op en knoop hem vervolgens dicht. Hoe groter de ballon, hoe groter de pinata uiteindelijk wordt.
  2. Maak van kranten smalle linten.
  3. Maak met behangselplak en water een lijmmengsel. Gebruik hiervoor bijv. een kleine emmer. Behangselplak is in poedervorm te koop in elke bouwmarkt.
  4. Dompel de krantenlinten in de lijm en plak deze op de ballon alsof je een verband aanlegt. Breng op deze wijze 3 à 4 lagen papier aan.
    Tip: je kunt nu ook bijvoorbeeld feesthoedjes op de ballon zetten en die ook mee “inpakken” met het papier-maché.Wanneer je met stap 4 klaar bent, laat het geheel dan 2 à 3 dagen drogen. Als het geheel goed droog is, ga dan door met stap 5:
  5. Maak ergens in het geheel een gat van circa 5 cm (de snoepjes en kadootjes moeten er doorheen passen). Maak het gat met een schaar.
  6. Nu kun je de pinata gaan schilderen en versieren op allerlei manieren. Je kunt bijvoorbeeld ook crêpepapier gebruiken om er een mooi feestelijk geheel van te maken. Voordat je het gemaakte gat afplakt, zorg je dat de snoepjes, cadeautjes en confetti in de pinata gestopt worden.

Pinata’s kun je in allerlei vormen maken, bijvoorbeeld een bal, bloem, luchtballon, zon, ster of verschillende diervormen. Al deze vormen zijn zelf te maken, maar er zijn ook bedrijven die ze als geheel, compleet met confetti, cadeautjes en snoepjes aanbieden. Cristallo is zo’n bedrijf dat pinata-pakketten als geheel aanbiedt. Je hoeft de pinata dan niet meer zelf te maken dus je hebt vooral het plezier van de pinata-traditie.

Tip: De pinata’s van Cristallo zijn allemaal voorzien van ca. 25 touwtjes. De pinata hoeft daardoor niet kapot geslagen te worden, maar met één touwtje wordt er een luikje geopend waaruit alle inhoud uit de pinata valt. Zo blijft de pinata bewaard en kan deze nog als pronkstuk op de kinderkamer gehangen worden!

Cristallo levert overigens naast pinata’s vooral ook leuke knutselpakketten. Ideaal voor knutsel kinderfeestjes thuis, waarbij de pinata ingezet kan worden als bijvoorbeeld pauze-activiteit. Ben je direct klaar met de gehele invulling voor een supergeslaagd kinderfeest!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MSvgdIOwJ4k[/youtube]

Klik op de linker afbeelding om de werkbeschrijving te vergroten en te printen.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com