U bevindt zich hier: Home » eropuit » Dagje uit naar biologisch moestuin en winkel

Dagje uit naar biologisch moestuin en winkel

Geschreven door Elenea

BRON: kruidenrijk.nl

Wat is er gezelliger dan een dagje langs biologische tuinen te gaan. Je leert er van alles over hoe je een moestuin kunt starten en onderhouden. Je verzamelt  heerlijke gezonde recepten om mee te nemen en in de bijbehorende winkeltjes koop je de biologische producten om thuis lekker en gezond de dag af te sluiten en de dagen er na nog van na te genieten. Hieronder enkele adressen.

  • In Lelystad : biologische kruidengeneeskunde De Polderkol met regelmatig gehouden cursussen,  rondleidingen, excursies en wandelingen in de omliggende bossen en natuurgebieden. De producten worden verkocht in de winkels, op diverse markten en je kunt bestellen via internet.
  • In Haaren (N-BR.) de biologische kruiden kwekerij Het Kruidenrijk met rondleidingen, een wandeling door de tuin, uitleg over de kruiden, de oogst en over de verwerking. Je bezoekt de drogerij en de winkel.
  • In Utrecht De Utrechtse Moestuin met een fruit- en groentetuin, moestuinwinkel en lunchcafé en heerlijk rondwlopen langs de kruidentuin, bijenstal en druivenkas, waar ook regelmatig kiwi’s en vijgen groeien. 
  • In Schilde (Vlaanderen) een historisch gemengd biologisch bedrijf  met de naam De Dobbelhoeve
    Bij deze boerderij hoort een biowinkel.
  • In Wakken (België) de boomgaard Bezegaard met meer dan 15 soorten bessen en fruit in meer dan 65 variëteiten. Elk jaar ca. 10 juli t/m ca. 10 september mag je zelf blauwe bessen komen plukken tegen een lagere prijs. Zelfs kinderen mogen een handje helpen…….. (DUS, schrijf alvast in je agenda !!!!)
  • In Soest de ecologische bioederij en biologische tuinderij Charlotte Hoeve waar je vanaf eind mei tot begin november zelf bloemen kunt plukken. Er is een biologische winkel, een binnen- en buitenterras waar je kunt genieten van biologische hapjes en drankjes. Kinderen leren er over de natuur en de dieren op de boerderij is voor hen een ware “‘kinderboerderij” . Gedurende het hele jaar worden er activiteiten georganiseerd.

Weet jij biologische moestuinen, laat het ons weten in een reactie onder dit artikel !!!

Deze tips vond ik in het tijdschrift FRESH. Een los nummer van tijdschrift FRESH koop je bij MagVilla.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com