Dit is een simpel en snel te maken basisrecept voor grove en/of fijne mosterd. Wil je er een speciale mosterd van maken, dan kan je diverse kruiden toevoegen.
Print het Recept-mosterd-maken
Voor 1 potje mosterd (250 ml) heb je nodig :
80 – 100 gram mosterdzaadjes (geel en/of bruin), 200 ml witte wijnazijn, 50 gram (riet)suiker, 1 tl zout en 1 tl versgemalen zwarte peper
- Laat de mosterdzaadjes 1 nacht weken in de azijn
- Giet de azijn af en bewaar dit
- Maal alle andere ingrediënten met de zaadjes grof of fijn met de keukenmachine
- Doe er steeds een beetje van de azijn bij tot er een dikke gladde mosterd ontstaat
- Uiteraard heb je het glazen “jam”potje goed schoongemaakt en gesteriliseerd. Doe de mosterd er in en sluit goed af.
- Na twee weken op smaak komen kan je de mosterd gebruiken of cadeau geven…….
TIP 1 : voor een extra mooie gele kleur voeg je 1 theelepel kurkuma of koenjit toe.
TIP 2 : Glazen pot steriliseren doe je zo:
Schoonmaken in een heet sopje met afwasmiddel en spoel met heet water na. Doe wat soda in de pot en de deksel en giet er kokend water op en laat 5 minuten staan. Afspoelen met kokend water. Laat ondersteboven goed uitlekken en drogen op een schone theedoek.
Variatie tips:
- in plaats van (riet)suiker gebruik je bruine basterdsuiker of honing
- kruiden die je kan toevoegen zijn: dille, peterselie of basilicum
- in plaats van witte wijnazijn kan je toevoegen balsamicoazijn
Schrijf je in voor de hobby.blogo nieuwsbrief, zodat je wekelijks
op de hoogte blijft van de nieuwste tips en ideeën!