U bevindt zich hier: Home » hobby » Recept mosterd maken

Recept mosterd maken

Geschreven door Elenea
BRON: rgourmet.com

BRON: rgourmet.com

Dit is een simpel en snel te maken basisrecept voor grove en/of fijne mosterd. Wil je er een speciale mosterd van maken, dan kan je diverse kruiden toevoegen.
Print het  Recept-mosterd-maken

Voor 1 potje mosterd (250 ml) heb je nodig :
80 – 100 gram mosterdzaadjes (geel en/of bruin), 200 ml witte wijnazijn, 50 gram (riet)suiker, 1 tl zout en 1 tl versgemalen zwarte peper

  1. Laat de mosterdzaadjes 1 nacht weken in de azijn
  2. Giet de azijn af en bewaar dit
  3. Maal alle andere ingrediënten met de zaadjes grof of fijn met de keukenmachine
  4. Doe er steeds een beetje van de azijn bij tot er een dikke gladde mosterd ontstaat
  5. Uiteraard heb je het glazen “jam”potje goed schoongemaakt en gesteriliseerd. Doe de mosterd er in en sluit goed af.
  6. Na twee weken op smaak komen kan je de mosterd gebruiken of cadeau geven…….

TIP 1 : voor een extra mooie gele kleur voeg je 1 theelepel kurkuma of koenjit toe.

TIP 2 : Glazen pot steriliseren doe je zo:
Schoonmaken in een heet sopje met afwasmiddel en spoel met heet water na. Doe wat soda in de pot en de deksel en giet er kokend water op en laat 5 minuten staan. Afspoelen met kokend water. Laat ondersteboven goed uitlekken en drogen op een schone theedoek.
Variatie tips:

  • in plaats van (riet)suiker gebruik je bruine basterdsuiker of honing
  • kruiden die je kan toevoegen zijn: dille, peterselie of basilicum
  • in plaats van witte wijnazijn kan je toevoegen balsamicoazijn

 

 

 Schrijf je in voor de hobby.blogo nieuwsbrief, zodat je wekelijks
op de hoogte blijft van de nieuwste tips en ideeën!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com