U bevindt zich hier: Home » eropuit » Kinderworkshops in Rijksmuseum

Kinderworkshops in Rijksmuseum

Geschreven door Elenea

Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft regelmatig unieke kinderworkshop. Twee voorbeelden zijn:
Wat ben jij voor een portret?
Portretten uit de 17de eeuw zijn kleine raadsels: wie zijn deze mensen, waarom lieten zij zich schilderen en wat deed de schilder om ze zo mooi mogelijk te maken? Eerst kijken de kinderen samen met een rondleider naar Saskia, Rembrandt, ‘het prinsesje’ en andere 17de-eeuwse gezichten. Daarna gaan ze in het Tuinhuis eens goed in de spiegel kijken: wat ben jij voor een portret? Wie het weet mag aan de slag met kwasten en verf. Na afloop gaan de kinderen met een echt portret naar huis!

Superheld in het Rijksmuseum
Tijdens de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen met een workshop die aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek, Superhelden! – Over dapper durven zijn. De workshop Superheld in het Rijksmuseum geeft de kinderen een onvergetelijke ervaring: ze gaan namelijk toneelspelen.
Onder begeleiding van een professionele acteur/theaterdocent gaan ze niet alleen praten over en kijken naar de 17de-eeuwse helden in het museum, maar kruipen ze ook zelf in de huid van die helden: bij een scheepsmodel en een kanon worden ze tot scheepshelden en -heldinnen, en leren ze hoe het er op de schepen van de VOC aan toeging. Bij Versproncks schilderij Meisje in het blauw leren ze hoe ànders het was om vroeger kind te zijn. Bij Vermeers Liefdesbrief nemen ze de plaats in van de geliefden op dat schilderij, en vragen zich af hoe het was om van iemand te houden die ver weg, op zee, was. En bij Rembrandts Nachtwacht kruipen ze in de huid van de schutters. Op die manier worden de kinderen zelf onderdeel van de 17de eeuw, en krijgen ze op een speelse manier gevoel voor het verleden.

Voor alle actuele informatie surf je naar rijksmuseum.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com