U bevindt zich hier: Home » agenda toen en nu » Expositie in museum "De Kantfabriek"

Expositie in museum "De Kantfabriek"

Geschreven door Elenea

Ben je op zoek naar nieuwe en vooral verrassende exposities, dan moet je regelmatig de website van Museum de Kantfabriek bezoeken. Ook nu is er weer een unieke expositie:

  • “TEXTIEL-THEATER-TEXTIEL”  -van schets naar kostuum-

Geïnspireerd door een hoofdthema van de Floriade: World Show Stage. Omdat theater en textiel (lees kostuums) onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, was de link gauw gelegd. De nieuwe expositie heet dan ook “Textiel-Theater-Textiel”.

Vooral voor regelmatige bezoekers van musicals en opera’s, maar ook voor “gewone” liefhebbers van kleding is een wandeling door de tot theater omgebouwde expositieruimte als een bezoek van een kind in een snoepwinkel. Normaal zie je de kostuums alleen van ver uit de zaal, nu sta je er met de neus bovenop!

Van schets naar kostuum.
“The making-of” van theaterkostuums wordt zichtbaar aan de hand van ontwerptekeningen en productiefoto’s. Het is verrassend om vervolgens het resultaat te zien: kant-en-klare kostuums uit recente maar ook oudere theaterproducties. Je ziet werk van beroemde nationale ontwerpers als Arno Bremers (hij ontwierp kostuums voor musicals als A Chorus Line en Tommy), Rien Bekkers (hij werkte voor opera’s als Carmen en Fidelio) en Nicolaas Wijnberg (hij bedacht decors en kostuums voor opera’s van Ravel en toneelstukken van Shakespeare).

Topstuk van de nieuwe expositie is ongetwijfeld de kleurrijke ‘droomjas’ van Joseph uit de musical “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”.

Florale kunst.
Met een knipoog naar de Floriade 2012 in Noord-Limburg verlevendigen de Florale Vormgevers Ger Hoebers en Erwin Michielsen de tentoonstelling met kostuums uit diverse shows van hun Theatre Floral met de bloem in de hoofdrol. Je kunt pruiken bewonderen in Marie-Antoinette-stijl. Ze zijn gemaakt door het grime-opleidingsinstituut Faces en geheel vervaardigd met hennep. De studenten van de Academie uit Genk maken de expositie compleet met hun vernieuwende textielkunst.

Te zien in Museum de Kantfabriek van 1 april t/m 7 oktober 2012.
Americaanseweg 8, 5961 GP Horst
Openingstijden: van dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Lees alle actuele informatie bij : museumdekantfabriek.nl

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com