U bevindt zich hier: Home » gezondheid en kind » Gewicht van kinderen testen

Gewicht van kinderen testen

Geschreven door Elenea

Gewicht van kinderen testenGewicht van kinderen testen. Het voedingscentrum heeft een handige test waarmee je kan zien of jouw zoon of dochter een gezond gewicht heeft. Voor het beoordelen van het lichaamsgewicht wordt ook bij kinderen de Body Mass Index (BMI) gebruikt. De BMI wordt berekend door het gewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Wel is tot de leeftijd van 18 jaar de beoordeling van de BMI anders dan bij volwassenen.

Gewicht van kinderen testen

Bij kinderen hangen lengte en gewicht namelijk sterk af van de leeftijd omdat ze nog in de groei zijn. In internationaal verband is vastgesteld bij welke BMI-waarden bij kinderen sprake is van een gezond gewicht, overgewicht en obesitas. Voor ondergewicht bij kinderen zijn geen BMI-waarden vastgesteld. In de voorlichting wordt daarvoor meestal gekeken naar de BMI-waarden die horen bij de laagste groeicurve. Deze zijn in de tabel aangegeven. Voor het vaststellen van ondergewicht geldt vanaf 21-jarige leeftijd dezelfde waarde als voor volwassenen.

Kijk nog even of jij, als moeder (en vader) het gezonde voorbeeld geeft.

TIP

Onlangs kreeg ik de tip van een uitgebreide BMI calculator. Daarbij maak je gebruik van de vernieuwde en accurate BMI formule. Er is een  speciale data voor kinderen. Hier kun je dus exact zien hoeveel kilo je idealiter wilt afvallen als je te zwaar bent etc.
Op de volgende link zie je deze BMI calculator waarbij bovenaan alle unieke mogelijkheden zijn omschreven: happyhealthy.nl/bmi-berekenen

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Tolax oktober 21, 2006 - 8:29 pm

De link doet het niet meer..

Reageer
Stephan oktober 21, 2006 - 10:45 pm

Nou de link doet het nog wel, maar het voedingscentrum heeft de test niet meer online staan.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com