Gerelateerde artikelen

  • Plannen maken en levensstijl verbeteren Plannen maken en levensstijl verbeteren
  • Snelle manier ijs maken met de kinderen Snelle manier ijs maken met de kinderen
  • Creatief met oude wegenkaarten en landkaarten Creatief met oude wegenkaarten en landkaarten
  • Kinderen leren muziek maken, ritmes maken en herkennen Kinderen leren muziek maken, ritmes maken en herkennen
  • Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles
  • Bouwplaat hamster op scooter voor kleuters Bouwplaat hamster op scooter voor kleuters
moeders

Gewicht van kinderen testen

Gewicht van kinderen testenGewicht van kinderen testen. Het voedingscentrum heeft een handige test waarmee je kan zien of jouw zoon of dochter een gezond gewicht heeft. Voor het beoordelen van het lichaamsgewicht wordt ook bij kinderen de Body Mass Index (BMI) gebruikt. De BMI wordt berekend door het gewicht in kilo’s te delen door de lengte in meters in het kwadraat. Wel is tot de leeftijd van 18 jaar de beoordeling van de BMI anders dan bij volwassenen.

Gewicht van kinderen testen

Bij kinderen hangen lengte en gewicht namelijk sterk af van de leeftijd omdat ze nog in de groei zijn. In internationaal verband is vastgesteld bij welke BMI-waarden bij kinderen sprake is van een gezond gewicht, overgewicht en obesitas. Voor ondergewicht bij kinderen zijn geen BMI-waarden vastgesteld. In de voorlichting wordt daarvoor meestal gekeken naar de BMI-waarden die horen bij de laagste groeicurve. Deze zijn in de tabel aangegeven. Voor het vaststellen van ondergewicht geldt vanaf 21-jarige leeftijd dezelfde waarde als voor volwassenen.

Kijk nog even of jij, als moeder (en vader) het gezonde voorbeeld geeft.

TIP

Onlangs kreeg ik de tip van een uitgebreide BMI calculator. Daarbij maak je gebruik van de vernieuwde en accurate BMI formule. Er is een  speciale data voor kinderen. Hier kun je dus exact zien hoeveel kilo je idealiter wilt afvallen als je te zwaar bent etc.
Op de volgende link zie je deze BMI calculator waarbij bovenaan alle unieke mogelijkheden zijn omschreven: happyhealthy.nl/bmi-berekenen

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?