Gerelateerde artikelen

  • Lampion knutselen uit schoon melkpak Lampion knutselen uit schoon melkpak
  • Vetbollen maken voor vogels in de winter Vetbollen maken voor vogels in de winter
  • Nieuwjaarsdag en wat kunnen we gaan doen Nieuwjaarsdag en wat kunnen we gaan doen
  • Sfeerlichtjes maken van melkpakken Sfeerlichtjes maken van melkpakken
  • Cappuccino melkkunst is Latte Art Cappuccino melkkunst is Latte Art
  • Senseo koffie pads zelf maken Senseo koffie pads zelf maken
hobby

Koffie zetten en filteren met Melitta en Peru herbebossen

Filterkoffie, ja zo heeft mijn oma altijd koffie gezet. In een kopje deed zij een klein laagje zelf sterk gefilterde koffie en vulde het verder met gekookte melk (als je niet snel ging roeren, kwam er een vel op, Brrrrrrrrr).  Mijn moeder maakte ook filterkoffie, maar zij klopte de melk en dus kwam er geen vel meer op: Mmmmmmmmmm.
Ik heb jaren koffie gefilterd en uiteindelijk ben ik gezwicht voor een espresso apparaat.

Nu is de Melitta filter weer in opkomst. En ik begrijp dat, oergezelig en nostalgisch.
Al pruttelend verspreidt de koffie die heerlijke geur in huis, kost wel wat meer tijd, maar dan heb je ook authentieke koffie. Door de verfijning van de filters komt de koffie nu nog beter tot haar recht en drink je je koffie in de puurste vorm.

Door het kopen van een pakje koffiefilters help jij mee aan het herbebossen van Peru en dat komt o.a. de koffieplantages ten goed. Door meer koffie zelf te zetten en te filteren, kun je dus meer helpen. Dat is dus extra genieten van jouw vers kopje koffie.

Melitta recept : “Witte chocolade koffie”