U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » keuken tips » Koffie zetten en filteren met Melitta en Peru herbebossen

Koffie zetten en filteren met Melitta en Peru herbebossen

Geschreven door Elenea

Filterkoffie, ja zo heeft mijn oma altijd koffie gezet. In een kopje deed zij een klein laagje zelf sterk gefilterde koffie en vulde het verder met gekookte melk (als je niet snel ging roeren, kwam er een vel op, Brrrrrrrrr).  Mijn moeder maakte ook filterkoffie, maar zij klopte de melk en dus kwam er geen vel meer op: Mmmmmmmmmm.
Ik heb jaren koffie gefilterd en uiteindelijk ben ik gezwicht voor een espresso apparaat.

Nu is de Melitta filter weer in opkomst. En ik begrijp dat, oergezelig en nostalgisch.
Al pruttelend verspreidt de koffie die heerlijke geur in huis, kost wel wat meer tijd, maar dan heb je ook authentieke koffie. Door de verfijning van de filters komt de koffie nu nog beter tot haar recht en drink je je koffie in de puurste vorm.

Door het kopen van een pakje koffiefilters help jij mee aan het herbebossen van Peru en dat komt o.a. de koffieplantages ten goed. Door meer koffie zelf te zetten en te filteren, kun je dus meer helpen. Dat is dus extra genieten van jouw vers kopje koffie.

Melitta recept : “Witte chocolade koffie”
 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com