U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » workshop » Glas in lood en gereedschap

Glas in lood en gereedschap

Geschreven door Elenea

Tijdens vakanties bezoek ik minimaal één keer een kathedraal of een kerk. Heel indrukwekkend zijn dan de glas-in-lood ramen met prachtige, meestal christelijke voorstellingen. De moderne glas-in-lood ramen vind ik ook mooi. Licht en kleur maken het tot een geheel. Maar hoe komt zoiets prachtigs tot stand. Ontwerp en maken moet inspirerend zijn.
De basis van glas-in-lood is een loodprofiel. In dit profiel worden op maat gesneden glasdelen geschoven. De kruispunten worden daarna met tin gesoldeerd. Voor glas-in-lood heb je in ieder geval de volgende gereedschappen nodig: glassnijder, loodmes, loodspijkers, uitbener, aandrukker, soldeerbout (met 200W yhermostaat), knabbeltang, loodprofielen, soldeertin 60/40 en stearine olie.
Mijn advies is volg een workshop en ga daarna thuis aan de slag.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

marjan de vries juni 11, 2012 - 12:19 pm

Veel makkelijker , betaalbaarder en met dezelfde uitstraling is overlayglas!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com