U bevindt zich hier: Home » moeders » Geef dyscalculie de aandacht die het nodig heeft

Geef dyscalculie de aandacht die het nodig heeft

Geschreven door Elenea

Wat vervelend als een kind op school goed meekomt en het rekenen problemen oplevert. Het constateren van een rekenprobleem vindt meestal plaats in groep vijf en zes van de basisschool. Bij de tafels, deelsommen, klokkijken, grotere getallen en breuken komt de problematiek naar voren. Het inzicht ontbreekt en het kind vindt trucjes uit die niet in alle gevallen toepasbaar zijn en dus loopt het kind uiteindelijk toch vast.
Meestal is het kind wel intelligent genoeg om bepaalde vraagstukken op te lossen, maar de rekenproblemen daarbij kunnen hardnekkig zijn.

De oorzaak kan een erfelijke factor zijn, omdat het vaak bij meerdere familieleden voorkomt. Ook problemen met het korte termijn geheugen kunnen een oorzaak zijn, waardoor het kind de draad kwijt raakt bij het rekenen.

Laat een didactisch onderzoek doen bij het kind om te kijken hoe ver het kind is met rekenen en daarbij een psychologisch onderzoek i.v.m. het korte- en lange termijn geheugen, vaardigheden en ruimtelijk inzicht.
Hierdoor kan het kind op school een behandeling krijgen waarbij iedere week extra aandacht is voor het kind. Sommige kinderen lopen de achterstand in en andere kinderen zullen nooit het einddoel bereiken, maar de frustratie en nog meer ellende kan voorkomen worden. Ze dúrven weer te rekenen en zullen het in het dagelijks leven redden !!!

Merk je een leerstoornis bij je kind, ga daar dan zorgvuldig en met respect voor het kind mee om. Zorg dat je kind geen frustraties krijgt of zelfs een minderwaardigheidscomplex kan creëren.
Voor meer informatie surf je naar balansdigitaal.nl

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com