U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Steentje bijdragen in Afrika door vrijwilligerswerk!

Steentje bijdragen in Afrika door vrijwilligerswerk!

Geschreven door Elenea

Uiteraard is het leuk om zo af en toe eens lekker op vakantie te gaan naar Spanje of Frankrijk en te genieten van de heerlijke zon en het goede leven. Echter, het loont ook de moeite om eens iets verder te kijken en je steentje bij te dragen aan de rest van de wereld. Dit kun je bijvoorbeeld prima doen door vrijwilligerswerk in Arika. Het leuke is, je krijgt er minimaal net zoveel voor terug als dat je er in steekt! Er zijn ontzettend veel mogelijkheden waarvan we er een aantal belichten.

Een ontmoeting met de witte haai
Een prachtige optie is direct een project voor mensen met stalen zenuwen. Ben je een beetje dapper en laat je je niet zo snel bang maken, dan is dit misschien wat voor jou. In dit ‘shark cage diving’ project ga je helpen bij de lokale aanbieders van deze prachtige bezigheid. Je begeleidt toeristen bij hun ontmoeting met dit prachtige dier en houdt daarnaast de populatie in stand.

Fotograferen van wildlife in Africa
Dit prachtige project speelt zicht grotendeels af in het Kruger National park. Tijdens dit project zal je samen met jouw teamgenoten alle fijne kneepjes van het vak van wildlife photographer leren. Er is natuurlijk geen betere plek dan midden in Afrika! Je leert bijvoorbeeld alles over belichting en camera-technieken. Daarnaast maak je ook nog eens kans om ‘the big five’ op de plaat vast te leggen, een geweldige ervaring dus!

Meet the Masai in het Masai Mara project
Een ander prachtig project speelt zich af in Kenia, in het prachtige natuurpark ‘Masai Mara’ van zo’n 1700 km2 groot. In dit prachtige park kun je tevens de big five tegen het lijf lopen en daarnaast kun je getuigen zijn van een van de meest bijzondere fenomenen in Afrika, de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoe’s en zebra’s. Helaas worden veel van deze dieren bedreigd en daar ga jij een handje helpen. Je begeleid de lokale bevolking (de Masai stam) bij het samenleven met deze dieren zonder hen al te veel lastig te vallen. Als je houdt van werken in de natuur, wederom een unieke ervaring!

Wil je dus eens wat anders dan twee weekjes Costa del Sol? Ga dan eens kijken in Afrika!

Loes

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com