U bevindt zich hier: Home » baby, peuter, kleuter » Twitter spreekuur voor Ouders van NU

Twitter spreekuur voor Ouders van NU

Geschreven door Elenea

Ouders van Nu is gestart met een maandelijks deskundigenspreekuur op Twitter. Via #ovnspreekuur krijgen jonge ouders duidelijk en deskundig advies over onderwerpen die bij hen leven. Tijdens het spreekuur worden alle vragen gesteld aan @oudersvannu_nl onder vermelding van #ovnspreekuur. Na afloop zijn alle vragen en antwoorden na te lezen vanaf de website.

Deskundig en laagdrempelig advies
Nancy Berendsen, hoofdredacteur: “Als (aanstaand) ouder komt er ontzettend veel op je af. Vooral bij het krijgen van je eerste kind. Juist dan kun je tips van deskundigen goed gebruiken. Ook blijkt de snelheid en laagdrempeligheid van Twitter voor veel ouders uitkomst te bieden.” 

Samenwerking met bijzondere experts 
Een veelzijdig panel aan experts staat in de startblokken om het spreekuur te verzorgen. Op 22 augustus 2012 is er een spreekuur met gynaecologen, op 12 september 2012 opnieuw met consultatiebureau Jong Florence, op 1 oktober 2012 met twee opvoedcoaches (tijdens de Week van de Opvoeding) en op 4 oktober 2012 – tijdens de Week van de Borstvoeding – met een lactatiedeskundige. 

Directe input van ouders zelf 
Onderwerpen als driftbuien, voeding en niet willen slapen blijken zeer populair tijdens de voorgaande spreekuren. Nancy: “Door het spreekuur weten wij nog beter welke vragen er spelen bij de doelgroep. Doordat er tweerichtingsverkeer mogelijk is, krijgen we directe input van ouders zelf, in haar puurste vorm. En natuurlijk gebruiken we die input weer voor artikelen in het tijdschrift.”

Bekijk het volledige overzicht van alle geplande spreekuren op: oudersvannu.nl/twitterspreekuur.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com