U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Praktische tips voor in de keuken

Praktische tips voor in de keuken

Geschreven door Elenea

Met de trend om gezonder te eten zul je meer tijd in de keuken moeten doorbrengen. Dat hoeft geen ramp te zijn, met een goede organisatie en de juiste spullen ben je klaar voor je het weet. Bij de kookprogramma’s op televisie gaat alles altijd van een leien dakje. Het lijkt onmogelijk, maar dat kan jij ook!

Organiseer je keuken
Koken is organiseren. Maar weinig gerechten vergen meer dan een kwartier van je tijd. Zorg dat je eerst alle ingrediënten snijdt en in bakjes klaarzet. Vervolgens voeg je deze in de juiste volgorde aan de pannen toe. Het belangrijkste aan koken is de timing. Maak dus van te voren een schema, in je hoofd of op papier, wat je allemaal gaat doen en hoe lang elke stap duurt.

Werk schoon
Om kruisbesmetting te voorkomen is het handig om snijplankjes in verschillende kleuren te gebruiken: één voor groente en fruit, één voor vis en één voor vlees. Vaatdoekjes zijn misschien wel de grootste bron van bacteriën. Verschoon deze dan ook iedere dag en was ze op 60°C in de wasmachine of vaatwasser. Ook is het belangrijk om handdoeken en theedoeken regelmatig te verschonen. Je wilt tijdens het koken niet met je handen aan de vuilnisbak komen. Let bij het uitkiezen van een pedaalemmer altijd op het gemak waarmee je een vuilniszak kunt verwisselen. Sommige pedaalemmers hebben scherpe randen, waardoor een volle vuilniszak kan uitscheuren. Zeker wanneer je samen met je kind werkt is hygiëne enorm belangrijk.

Goed materiaal
Het lijkt tegenstrijdig, maar een goed scherp mes snijdt niet alleen veel gemakkelijker maar is ook veiliger. Doordat je minder kracht hoeft te zetten schiet je minder snel uit. Daarnaast heb je heb maar een paar pannen nodig. Zorg wel voor goede pannen met een dikke bodem die de hitte gelijkmatig verdeelt. Een pan van le Creuset gaat een leven lang mee en ziet er mooi uit.
Geen inspiratie? Hier en hier vind je duizenden recepten.

Anke

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com