Gerelateerde artikelen

  • Patroon rugzak haken en voeren met stof Patroon rugzak haken en voeren met stof
  • Pannenlap haken met duidelijk haakpatroon Pannenlap haken met duidelijk haakpatroon
  • Breien en haken met meerdere kleuren tip Breien en haken met meerdere kleuren tip
  • Breisteken en haaksteken werkuitleg Breisteken en haaksteken werkuitleg
  • Roze lint borstkanker patronen: borduren, haken, naaien Roze lint borstkanker patronen: borduren, haken, naaien
  • Kunst maken van oud hout met voorbeeld foto Kunst maken van oud hout met voorbeeld foto
hobby

Bunkerbreien is wildbreien om bunker kleur te geven

4.bp.blogspot.com

Sleeuwijk – In samenwerking met Brabants Landschap en enkele culturele organisaties uit de regio wordt zaterdag 29 en zondag 30 september 2012 van 11.00-17.00 uur het Liniepadfestival ‘Van burcht tot bunker’ gehouden, langs het pas geopende liniepad vanaf de Papsluis naar de vesting Woudrichem. Het Liniepad festival vormt onderdeel van de viering van de Week van het Landschap en het 80 jarig bestaan van Brabants Landschap op fort Altena.

Een van de onderdelen van het Liniepad festival is het bunkerbreien; een bijzondere vorm van wildbreien, waarbij de openbare ruimte wordt versierd met bijzondere breisels. Als Jan Soldaat werd opgeroepen om de wapenrok aan te trekken, restte de thuisblijvende vrouwen niets dan lijdzaam afwachten. De tijd werd gedood met breien van warme sokken, truien en sjaals voor de soldaten. Ter herinnering aan die tijd, worden tijdens het Liniepad festival opnieuw de breinaalden ter hand genomen. Deze keer om een saaie bunker van een kleurrijk jasje te voorzien en zo de leefomgeving een beetje vrolijker te maken.

Om het bunkerbreien tot een succes te maken worden mensen gezocht die mee willen breien, maar ook breiwol en breinaalden. Hoe meer deelnemers, hoe mooier één van de bunkers langs het Liniepad opgesierd kan worden. Tevens wordt dinsdag 11 september 2012 vanaf 19.30 uur een haak- en breiworkshop gegeven door Stefanie van Wendel de Joode op fort Altena.

Opgeven voor het bunkerbreien en/of workshop kan via hanviskie@gmail.com of www.facebook.com/bunkerbreien.liniepadfestival