U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Franse wijnen proeven in Parijs

Franse wijnen proeven in Parijs

Geschreven door Elenea

De zomer loopt inmiddels op zijn einde in ons prachtige land, en dat merken we aan het weer. We kijken met zijn allen met weemoed terug naar de prachtige zomer die we hebben gehad, veelal in het buitenland. De heerlijke temperaturen, de culinaire keukens of de heerlijke stranden, allemaal dingen die we nu al weer missen. Gelukkig is een tripje naar bijvoorbeeld Parijs tegenwoordig niet echt ingewikkeld en duur meer, en daar kun je veel van alles wat je alweer mist terugvinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige wijntrip in Parijs?

Wereldwijnen
Zoals we allemaal waarschijnlijk wel weten, komen enkele van de beste wijnen ter wereld uit Frankrijk. De Bordeaux wijnen zijn al jaren aan de top van de wijnmarkt te vinden, dus er is bijna geen betere stad ter wereld dan Parijs om een aantal top wijnbars te bezoeken. Wil je simpelweg een aantal heerlijke wijnen proeven, of wil je ook daadwerkelijke meer te weten komen over deze wijnen? Het kan allemaal!

De beste wijnbars
Enkele van de beste wijnbars zijn te vinden in Parijs, wat dacht je bijvoorbeeld van l’Ecluse Grands Augustins, met meerdere vestigingen door heel Parijs. Hier schenken ze bijvoorbeeld de prestigieuze château d’Yquem. Een ander voorbeeld van een echte toplocatie is Le Baron Rouge. Te vinden in het 12e arrondissement van Parijs. Dit is nog een van de weinige plekken in Parijs waar de flessen wijn direct vanuit het vat gevuld worden, werkelijk een fantastische ervaring.

Wijn workshops
Hier kun je op alle niveaus deelnemen aan de beste wijnworkshops. Voor de echte amateurs tot de beste wijnmeesters, hier kan iedereen terecht. Alle classes zijn volledig in het Engels en worden gegeven door de beste sommeliers.

Al met als is er dus maar weinig voor nodig om weer een klein beetje van dat heerlijke vakantiegevoel terug te krijgen. Boek een voordelig vliegticket en een betaalbaar hotel in Parijs en verdwaal in de fantastische wereldstad Parijs.

Emma

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com