U bevindt zich hier: Home » hobby » Scrappen voor de perfect gedekte eettafel

Scrappen voor de perfect gedekte eettafel

Geschreven door Elenea

Er is een overvloed aan decoratie voor de eettafel op de markt. Echter het voldoet niet altijd aan de eisen van de gastheer of –vrouw. Handwerk is dan een goed alternatief.

Kerst en Oud & Nieuw komen er weer aan. Tijdens de feestdagen komen vrienden en familie bijeen voor een feestelijke maaltijd. Maar eer het zover is, moeten er nog wel enige voorbereidingen getroffen worden: het huis schoonmaken, de maaltijd bereiden en de tafel feestelijk dekken. Maar dat laatste is niet altijd even gemakkelijk. Dikwijls voldoen de kleuren, lettertypen of vormen van naambordjes en kaarten niet aan de eisen. Dit wordt opgelost door zelf de nodige servetringen, menukaarten en naambordjes te creëren. En met de juiste materialen hoeft dat geen opgave te zijn – zelfs voor beginners.

Een voorbeeld: Stampin’ Up!, producent van hoogwaardige stempels, biedt een uitgebreide selectie van stempelmotieven, ponsjes en accessoires zoals lintjes, buttons en knoppen aan, alle in aantrekkelijke kleurenschema’s. Zelfs het gekleurd karton past perfect bij de inktkleur van de rest. De meeste ponsjes zijn precies genoeg om stempelmotieven zoals naambordjes haarfijn uit te snijden. En de pons-en-reliëfmachine Big Shot maakt in een handomdraai driedimensionale bloemen.

Werken met de Big Shot is daarnaast ook zeer comfortabel, aangezien de machine menukaarten, naambordjes en servetringen in een adem kan produceren. Om te decoreren in de ‘cottage’-stijl is er karton in de kleuren So Saffron, Crumb Cake, Very Vanilla en Perfect Plum nodig, naast White Vellum Cardboard, zilver Glimmer Paper, de stempelset ‘’Creative Elements’’, een stempelkussen in So Saffron en de Big Shot. Voor de decoratie zijn de Little Leaves Sizzlits, Floral Fusion Sizzlits en Top Note Bigz ponsjes nodig, en ook Linen Thread, een Color Spritzer Tool, een Stampin’ Write Marker in So Saffron en SNAIL Adhesive.

Een menukaart in ‘cottage’-stijl creëren
Stamp-in Up materialen kopen, lees meer

  1. Om te beginnen, moeten de menukaarten geschreven of geprint worden.
  2. Daarna wordt het karton in Very Vanilla gestempeld met het ‘’Creative Elements’’ stempel in So Saffron.
  3. Vervolgens moet het karton in Very Vanilla (9,5 x 13 cm), Crumb Cake (10 x 13,5 cm) en So Saffron (10,5 x 14 cm) uitgesneden worden.
  4. Hierna krijgt het Very Vanilla karton een harmonieus spettermotief, gemakkelijk aangebracht met de Marker en de Color Spritzer Tool.
  5. De filigraanbladeren worden geponst uit het Perfect Plum- en White Vellum Cardboard met de Big Shot en vastgelijmd.
  6. De decoratie wordt afgemaakt met het Linen Thread, die simpelweg om de kaart en bladeren heen geknoopt wordt en eindigt in een schuifknoop.
  7. Met op de kaarten geplakte zilverbloesem gemaakt van Glimmer Paper met de Big Shot en de Sizzlit-pons ‘’Floral Fusion’’ zijn de menukaarten compleet en passend voor elke feestelijke gelegenheid.
  8. Tenslotte moeten de kaarten veilig rechtop blijven staan. Hiertoe dient de ‘’Top Note’’-pons uit Very Vanilla karton gedrukt te worden en links en rechts op twee centimeter van het midden gevouwen worden. Vastgelijmd met SNAIL Adhesive aan de achterkant van de menukaart voorkomt deze dat de kaarten omvallen.

Een kleine tip: foto’s van naasten en geliefden geven de kamer niet alleen een persoonlijk tintje, ze dienen ook als vermaak voor de gasten. Met scrapbooking wordt het organiseren van de familiefoto’s om een bepaalde gelegenheid of het seizoen te weerspiegelen een fluitje van een cent. Door de foto’s op deze manier te gebruiken worden muren, kastjes en de eettafel als een geheel versierd.

Liefhebbers van handwerk kunnen alle genoemde producten verkrijgen in workshops en bij Stempelparty’s, begeleid door een onafhankelijke Stampin’ Up! consultant, een zogenaamde Demonstrator. Dit biedt ook de mogelijkheid om andere personen uit de eigen regio te ontmoeten, tips uit te wisselen en inspiratie op te doen voor volgende projecten.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com