U bevindt zich hier: Home » buitenland » Fietsen in Parijs: fietsroute zoeken en vinden

Fietsen in Parijs: fietsroute zoeken en vinden

Geschreven door Elenea

Een vriendin wilde Parijs eens op een andere manier bekijken. Zij struinde wat rond op het internet tot zij een bureau vond gespecialiseerd in fietstochten door de binnenstad. Met in haar hoofd een beeld van een rondje om de Arc de Triomph, met de auto’s drie banen breed en acht afslagen, leek haar dit een spannend idee. Zij meldde zich thuis via internet aan op de Engelstalige website.

In Parijs vond zij op de afgesproken dag een bont gezelschap, Amerikanen, Brazilianen, Zweden, Engelsen en Chinezen. Zij werd als Nederlandse enthousiast begroet. “Gelukkig,  dan hebben we vandaag een deelnemer die kan fietsen”.

Bij het verdelen van de fietsen bleek inderdaad het niveauverschil. Er was een korte uitleg nodig over handremmen en versnellingen. Hierna kregen de liefhebbers helmen en eventuele andere bescherming. Bij een enkeling werd de fiets extra laag gezet, zodat ze met kromme benen fietsten, maar wel veilig dicht bij de grond bleven.
In heel rustig tempo fietsten ze daarna door Parijs. Wegens de veiligheid vooral door wat rustigere straatjes en dan blijkt Parijs een perfecte fietsstad. Met een gids die onderweg allerlei bezienswaardigheden aanwijst, zie je Parijs door de ogen van een Parijzenaar. Hofjes, parken, winkelstraatjes en plekken die je anders nooit terug vindt.
Verder bleek Parijs een echte fietsstad geworden, er zijn fietspaden, een tweetal fietsroutes, die ook op eigen gelegenheid gefietst kunnen worden en regels voor fietsers. Zo mogen fietsers als er geen fietspaden zijn op de busbaan fietsen.
Nadat de nauwe oude straatjes waren verkend, fietsten ze in vlot tempo langs de Seine. Langs de Seine prachtige rechte rustige fietspaden, maar ook  een beeldentuin die gewoon per fiets bezocht mag worden en ook op het plein bij het Louvre mag rondgefietst worden.
Het fietsen is een aanrader voor iedereen die een stad wil bekijken zonder uitgeput te raken en toch grote delen van de stad wil zien.
Zij heeft haar tocht geboekt bij bikeabouttours.com maar er zijn heel veel verschillende mogelijkheden.
Verder is het ook goed mogelijk om zelf met een fiets een tocht te maken door Parijs.
.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com