U bevindt zich hier: Home » attracties » Groots carnaval en foekepot in Salland, Raalte

Groots carnaval en foekepot in Salland, Raalte

Geschreven door Elenea

Een groots carnaval in Salland vind je in Raalte. Een schitterende optocht met veel grote karren met bewegende delen en wagens uit alle omliggende plaatsen. De optocht trekt door de binnenstad van Raalte. Leuke gewoonte voor de kinderen is het foekepotten.  Verklede kinderen gaan dan in het centrum zingend alle winkels af en krijgen dan snoep.

  •  ‘Foekepotterij, foekepotterij, geef me een centje dan ga ik weer voorbij.
    Ik heb geen geld om een broodje te kopen.
    Daarom moet ik met de foekepot lopen.
    Foekepotterij, foekepotterij, geef me een centje dan ga ik weer voorbij.’

En terwijl in Twente de kinderen met oudjaarsdag met de Foekepot langs de deuren gaan, is het in Salland met carnaval traditie.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com