U bevindt zich hier: Home » agenda toen en nu » Paaseierenmarkten met paasdecoraties en meer

Paaseierenmarkten met paasdecoraties en meer

Geschreven door Elenea

“Reurei” is de Paaseierenmarkt van de Achterhoek, een beurs waar prachtige eieren, Paas folklore, een sfeervolle zaal  en Achterhoekse gastvrijheidheid zorgen voor een pracht evenement. De drie markten zijn in Lievelde, Apeldoorn en Haarlo.
Ruim 35 ei-kunstenaars uit Nederland, Duitsland, België, Rusland, Frankrijk en Roemenië. zullen hun mooiste werken tonen aan het publiek. Zij laten de bezoekers graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren zijn gekleurd, beschilderd en versierd met acryl-, aquarel- of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelfhardende klei en geen een ei is hetzelfde.
Niet alleen kan worden genoten van de fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kan je ook de trotse eigenaar worden van zo’n  prachtig versierd ei.
De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt worden maken het bezoeken van Reurei meer dan de moeite waard.
De in de Achterhoek bekende Wim Bluemers vertelt over paas gebruiken en folklore. Hij heeft speciaal voor Reurei verschillende soorten palmpasenstokken gemaakt om ze te tonen en om erover te vertellen.

Kom naar een van de drie paaseierenmarkten om de prachtige eieren en paasdecoratie te zien, de folklore te ervaren, de paaslekkernijen te proeven of gewoon voor de gezelligheid.
Voor informatie kijk op reurei.com

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com