Gerelateerde artikelen

  • Traktatie ufo eierkoek op school zelf maken Traktatie ufo eierkoek op school zelf maken
  • Schaap maken van leeg ei, wol en takjes Schaap maken van leeg ei, wol en takjes
  • Eierdop maken met de techniek gips gieten Eierdop maken met de techniek gips gieten
  • Vetbol en pindaketting voor vogels in strenge winter Vetbol en pindaketting voor vogels in strenge winter
  • Cake versieren kan ook als Sinterklaas surprise Cake versieren kan ook als Sinterklaas surprise
  • Bril knutselen met kinderen en lege eierdoos Bril knutselen met kinderen en lege eierdoos
eropuit

Paaseierenmarkten met paasdecoraties en meer

“Reurei” is de Paaseierenmarkt van de Achterhoek, een beurs waar prachtige eieren, Paas folklore, een sfeervolle zaal  en Achterhoekse gastvrijheidheid zorgen voor een pracht evenement. De drie markten zijn in Lievelde, Apeldoorn en Haarlo.
Ruim 35 ei-kunstenaars uit Nederland, Duitsland, België, Rusland, Frankrijk en Roemenië. zullen hun mooiste werken tonen aan het publiek. Zij laten de bezoekers graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om van een simpel ei een waar kunstwerk te maken. Honderden eieren zijn gekleurd, beschilderd en versierd met acryl-, aquarel- of olieverf, bewerkt met natuurlijke materialen of gedecoreerd met zelfhardende klei en geen een ei is hetzelfde.
Niet alleen kan worden genoten van de fraaie handenarbeid, maar natuurlijk kan je ook de trotse eigenaar worden van zo’n  prachtig versierd ei.
De enorme variatie aan technieken die door de deelnemers gebruikt worden maken het bezoeken van Reurei meer dan de moeite waard.
De in de Achterhoek bekende Wim Bluemers vertelt over paas gebruiken en folklore. Hij heeft speciaal voor Reurei verschillende soorten palmpasenstokken gemaakt om ze te tonen en om erover te vertellen.

Kom naar een van de drie paaseierenmarkten om de prachtige eieren en paasdecoratie te zien, de folklore te ervaren, de paaslekkernijen te proeven of gewoon voor de gezelligheid.
Voor informatie kijk op reurei.com

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?