U bevindt zich hier: Home » buitenland » Istanboel ook populaire vakantiebestemming

Istanboel ook populaire vakantiebestemming

Geschreven door Elenea
Parijs en New York zijn favoriet als stedentrip. Een romantische trip maken blijft in trek, zeker rond Valentijnsdag. Europeanen kiezen daarbij steeds vaker voor bijzondere bestemmingen. Uit de boekingsgegevens van Expedia.nl blijkt bijvoorbeeld dat Istanbul een steeds meer opkomende bestemming is voor Nederlanders. Waar Istanbul vorig jaar nog op de twintigste plek stond, staat de Turkse stad nu op de vierde plek van meest geboekte Valentijn bestemmingen.

Opvallend is dat Parijs, traditioneel ‘de stad van de liefde’, veel minder wordt bezocht tijdens Valentijnsdag. In Nederland staat Parijs slechts op de 18e plek, één plek lager dan vorig jaar. Andere Europeanen verkiezen ook vaker alternatieve bestemmingen boven Parijs. 

New York met stip op nummer 1
Verder blijkt dat New York net als vorig jaar met stip op nummer één staat als meest romantische bestemming. Londen, Dubai en Rome zijn ook in trek bij Nederlanders en naast Istanbul en New York te vinden in de top vijf. Ook andere Europese reizigers verblijven graag in ‘the city that never sleeps’ rond 14 februari. Behalve Duitsers, kiezen andere Europeanen tevens het meest voor New York, waaronder Fransen, Duitsers, Spanjaarden, Italianen, Zweden en Britten.

Alternatieve romantische bestemmingen
Reykjavik is een tip voor Nederlanders die op zoek zijn naar bijzondere romantische bestemmingen. Je kunt er romantische activiteiten doen, zoals een ontspannen duik in het warme geothermische water van de Blue Lagoongecombineerd met een tocht door het ruige landschap van IJsland in het National Park. Ook Buenos Aires is een goede alternatieve bestemming om in romantische sferen te komen. Aangezien de tango is ontstaan in Argentinië, is het de moeite waard een Tango show te bezoeken en wellicht zelf een poging te wagen op de dansvloer. Er zijn diverse tours waarbij een diner, workshop en show zijn inbegrepen.

BRON: wallpapers5.com

René Nieuwmans, Senior Commercial Manager Expedia: “Nederlanders kiezen niet meer voor traditionele romantische bestemmingen en zijn nieuwsgierig naar andere bijzondere plekken. Dit blijkt uit onze boekingsgegevens en dat bleek ook uit eerder onderzoek van Expedia, waar we vaststelden dat Japan als verre bestemming in opkomst is. Ook Istanbul lijkt een perfecte keus als het gaat om romantiek met haar mysterieuze en Oosterse sferen. Bezoek de Blauwe Moskeemet je geliefde of maak een boottochtje naar de romantische Princessen Eilanden vlak voor de kust van Istanbul die volledig autovrij zijn. Onze aanbiedingen passen we aan aan wat we zien uit onze boekingsdata. We voldoen hiermee zo goed mogelijk aan de wensen van de Nederlandse reiziger”.

Populaire (Valentijns)bestemmingen

2012 2013
New York New York
Dubai Londen
Rome Dubai
Las Vegas Istanbul
Londen Rome

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com