U bevindt zich hier: Home » eten en drinken » Recept arretjescake: cake met biskwie, suiker en cacao

Recept arretjescake: cake met biskwie, suiker en cacao

Geschreven door Elenea

Weet je het nog van vroeger? Ik heb het in ieder geval veel gemaakt en gegeten: arretjescake. Ik begrijp de naam nog steeds niet maar het is erg leuk om met je kinderen te maken. Ik heb onlangs het recept weer opgeduikeld.

Ingrediënten:

250 gr. biskwie, fijn verbrokkeld;
200 gr. cacao;
200 gr. margarine of roomboter;
200 gr. witte basterdsuiker
poedersuiker.

Werkwijze:
Smelt de boter op een laag vuur; meng alle ingrediënten door de gesmolten boter. Vorm op een plank een cake van de stijve massa (goed aandrukken). Laat de cake in de koelkast opstijven en bestrooi hem voor het opdienen met poedersuiker. Snij de cake met een warm, nat mes. Mierzoet maar lekker!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TPrZZGnJd6M[/youtube]

Gerelateerde artikelen

4 reacties

Wendy januari 28, 2007 - 9:51 pm

Mjummie ! :-p

Bovendien lekker makkelijk om te maken.

Reageer
Wendy januari 28, 2007 - 9:56 pm

Op deze website vind je een aangepast recept, met een mogelijke verklaring van het woord. Toch nog eens opzoeken in een etymologisch woordenboek.
http://blog.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?ID=212

Reageer
lisanne juni 4, 2007 - 11:20 am

hallo ik vind het fijn dat u alles erbij schrijft wat jr ervoor moet gebruiken

Reageer
Ellen juni 4, 2007 - 12:24 pm

Dank je, en lekker dat het is!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com