U bevindt zich hier: Home » eropuit » Filmtip: 'Boven is het stil' is ontroerend verhaal

Filmtip: 'Boven is het stil' is ontroerend verhaal

Geschreven door Elenea

Boven is het stil vertelt het ontroerende verhaal van Helmer, die wordt gespeeld door wijlen Jeroen Willems. Helmer is een vrijgezelle boer van middelbare leeftijd, leidt een geïsoleerd leven met zijn oude en gebrekkige vader. De dagelijkse komst van melkrijder Johan, een robuuste man van Helmers leeftijd, is een lichtpuntje in zijn bestaan. Op een dag besluit Helmer het woonhuis op te gaan knappen. Hij bestelt een modern tweepersoonsbed en verhuist zijn vader naar boven. Als er dan ook nog een jonge knecht op de boerderij komt werken, lijkt Helmers leven voorgoed te gaan veranderen.

Boven is het stil is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Gerbrand Bakker. De roman won vele nationale en internationale prijzen. Het boek is in meer dan twintig landen vertaald. Boven is het stil was de Openingsfilm Panorama Special op het Film Festival in Berlijn. De regie van de film is handen van Nanouk Leopold. Naast Jeroen Willems, worden rollen vertolkt door Lies Visschedijk, Martijn Lakemeier, Henri Garcin en Wim Opbrouck.

Bekijk de trailer.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KEeUfgIUnkY[/youtube]

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com