U bevindt zich hier: Home » actueel » Opgewekte moeders, opgewekte kinderen

Opgewekte moeders, opgewekte kinderen

Geschreven door Elenea

Kinderen zijn gevoelig voor het humeur van de moeder. Als moeder vrolijk is, dan zijn zij vaak ook gezellig en blij. Het is dus belangrijk om je kinderen niet te veel door je stemming te laten beïnvloeden.

Het kan geen kwaad om ook eens een chagrijnige bui te hebben, want dat hoort er bij.  Maar moeders die lijden aan depressiviteit is natuurlijk wel een ander verhaal:

“Behandeling van depressiviteit bij moeders kan een positieve uitwerking hebben op de gemoedsstemming van hun kinderen. Depressies worden niet alleen genetisch doorgegeven, ook de omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Als depressieve moeders zich niet laten behandelen, kunnen hun kinderen angst en psychologische problemen ontwikkelen. Volgens de onderzoekers toont hun studie aan dat een behandeling van vier maanden de kans op gedragsstoornis en depressiviteit bij kinderen al aanzienlijk kan verminderen.”
Meer lezen bij nu.nl/opgewekt

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com