U bevindt zich hier: Home » gezondheid en kind » Gehoorschade voorkomen en gehoor nu testen

Gehoorschade voorkomen en gehoor nu testen

Geschreven door Elenea

gehoorschade voorkomen en gehoor online testenGehoorschade kan je leven danig beïnvloeden. Het gehoor van volwassenen en kinderen is de laatste jaren verslechterd. Dat hebben meerdere wetenschappelijke onderzoeken bewezen, o.a. de test door de Nationale Hoorstichting. Gehoorproblemen kunnen leiden tot slechte prestaties op school en op het werk en dat terwijl blijvende gehoorschade te voorkomen is.

Schade aan het oor kan ontstaan door bijvoorbeeld een te lange blootstelling aan lawaai. of door bepaalde ziekten. Bij schade aan het oor wordt meestal gedacht aan minder of slechter horen, maar ook de bekende piep in de oren als gevolg van luide muziek beluisteren (Tinnitus) is een teken van gehoorschade. Bij beginnende gehoorschade ….. lees meer

Gehoorschade voorkomen

Ja, gehoorschade is te voorkomen, zowel bij kinderen en volwassenen, door er serieus mee om te gaan.  Enkele tips zijn:

  1. gehoorbescherming dragen bij feesten en plekken met harde geluiden
  2. beperk het geluidsniveau van je mp3-speler
  3. laat je gehoor regelmatig testen en test zelf je gehoor of dat van je kind bij oorcheck.nl/

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com