U bevindt zich hier: Home » moeders » Echtscheiding als vechtscheiding voorkomen doe je zo

Echtscheiding als vechtscheiding voorkomen doe je zo

Geschreven door Elenea
BRON: webarchive.nationalarchives.gov.uk

BRON: webarchive.nationalarchives.gov.uk

Echtscheiding en vechtscheiding is een crisis, je wereld stort in en voordat je het je echt realiseert wordt de scheiding en alle gesprekken die daarbij horen beïnvloedt door de negatieve gevoelens die de vader en/of de moeder ten opzichte van elkaar hebben opgebouwd. En ligt de vechtscheiding op de loer om toe te slaan ….
Steeds duidelijker wordt hoe schadelijk het voor kinderen is om tussen twee vechtende ouders door te moeten laveren.
Erken hoe zwaar het is en als je daarbij hulp nodig hebt, zoek je een psycholoog. Want het is belangrijk om sterk te blijven en helder te kunnen blijven denken, zeker als er kinderen zijn. Stap uit de slachtoffer rol en neem het heft in handen. Bedenk waar je goed in bent en ontwikkel jezelf. Stop geen energie meer in je ex, daar heb je toch geen invloed meer op, maar in je eigen leven.
PAS OP voor goedbedoelde adviezen van vrienden en familie. Het is veel belangrijker dat je jezelf blijft, al moet je tegen alle familie en vrienden invaren. Vaar je eigen koers, dan ben je het sterkst !!!

Echtscheiding en vechtscheiding , wat gaat er mis

 • naar de kinderen toe maken vader en moeder elkaar zwart. Het kind komt in een loyaliteitsconflict. Blijven ouders gedurende een langere periode ruzie maken, dan kunnen de gevolgen zijn dat de kinderen gedragsproblemen krijgen, minder goed presteren op school en er ontstaat een grote kans dat de kinderen later ook gaan scheiden.
 • bij een co-ouderschap moeten ouders met elkaar blijven overleggen, waardoor er grote kans is dat er meer strijd ontstaat. Het kan de problematiek tussen de ouders zelfs vergroten.
 • Als uiteindelijk een rechter constateert dat ouders niet meer communiceren en de kinderen slecht functioneren, wordt de Raad voor de Kinderbescherming gevraagd een onderzoek te doen. Hierdoor kunnen de kinderen onder toezicht geplaatst worden en uiteindelijk raken de kinderen verstrikt in een wespennest aan instanties.

Vechtscheiding voorkomen

 • leg je neer bij het feit, dat een echtscheiding de enige oplossing is en voorkom, zeker in het begin, conflicten en zware discussies. Zet je gevoelens aan de kant, concentreer je op je eigen toekomst.
 • neem afstand van je ex. De kunst om dat te accepteren, wordt jouw kracht. Probeer de scheiding te zien als een zakelijk contract en zet alle gevoelens opzij. Blijf zuiver en reeel
 • als er kinderen zijn, gun je de ander ook het ouderschap, tenzij er sprake is van mishandeling. Voor kinderen is het allerbelangrijkste om met beide ouders een band te hebben en te houden en geef daar ruimte voor en natuurlijk ben je flexibel. Het hoeft niet allemaal te gaan zoals jij vindt dat het zou moeten gaan …
  Dus zet je ego bij de vuilnisbak……
 • krijg je vervelende berichten en mails, reageer NOOIT direct. Reageer pas als de heftigste emoties hanteerbaar zijn geworden. Reageer ook niet als je een paar glaasjes wijn op hebt. Laat de kinderen hier volkomen buiten, dus niet manipuleren en slecht praten over elkaar waar de kinderen bij zijn.
 • ga je inlezen op internet en lees wat een echtscheding precies inhoudt, wat er allemaal geregeld moet worden en maak een stappenplan
 • ga samen en goed voorbereid aan tafel zitten met een advocaat/scheidingsbemiddelaar, want dat kan veel problemen voorkomen. Mediation is een goedkopere oplossing dan ieder een eigen advocaat.
  Zoek de mediation gespecialiseerde advocaat bij verenigingfas.nl

Alles wat je moet weten over een echtscheiding bij echtscheiding-wijzer.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com