U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » keuken tips » Leren koken in Toscane

Leren koken in Toscane

Geschreven door Elenea

Florence

Leren koken doe je natuurlijk is Toscane. Iedereen die wel eens in een vakantiehuis in Toscane heeft gezeten weet dat ze in Toscane kunnen koken als de beste. Je moet het alleen wel geproefd hebben, want op papier lijkt het helemaal nergens op. Stoofpotten met bonen, brood zonder zout, nog iets met bonen. Dat is de basis van de Toscaanse keuken. Veel bonen in ieder geval. In de rest van Italië worden de Toscanen ook wel Mangiafagioli genoemd, boneneters. Dat is een overblijfsel van de armoede waarin de Toscanen vroeger leefden. Nu staan er nog steeds veel bonenschotels op het menu, maar ook met vis en vlees weten de Toscanen goed raad, zoals heerlijk gekruide varkensworstjes of de Bistecca alla Fiorentina. De Toscaanse keuken is een eerlijke, simpele keuken die zich toespitst op eerlijke, kakelverse producten die op een perfecte wijze worden klaargemaakt.

recept verrassend lekkere pastasaladeTips Toscaanse recepten :

1. Recept Toscaanse witte bonensoep

2. Verrassend lekker recept van Pastasalade uit Toscane

3. De lekkerste Toscaanse recepten

 

 

 

 

Leren koken op het ongerepte platteland

Een leuke manier om de Toscaanse kookkunst onder de knie te krijgen is een verblijf op een Agriturismo in Toscane. Dit is een vakantiehuisje dat hoort bij een landgoed op het platteland. Hier wordt volgens traditionele landbouwmethoden het land bewerkt. Je kan daar dagelijks heerlijk eten van de producten van het boerenbedrijf, en op een groot aantal van deze agroturismi worden kookcursussen gegeven.Een cursus pasta maken bijvoorbeeld. Pasta is de basis van de Italiaanse keuken. En dan hebben we het in het bijzonder over verse, huisgemaakte pasta. Leer bijvoorbeeld zelf tagliatelli maken met zongedroogde tomaten en de authentieke ravioli. Je zal er achter komen waarom de meeste Italianen zweren bij een simpele tomatensaus, met slechts een handvol ingrediënten, waar je toch een paar uur voor moet uittrekken om ze perfect op smaak te brengen. Of leer perfect gestoofde cannellinibonen maken met een authentieke brodo, een bouillon op basis van rundvlees en of kip met daarin heerlijk gevulde tortellini.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com