U bevindt zich hier: Home » eropuit » Dik Bruynesteyn expositie sport tekeningen

Dik Bruynesteyn expositie sport tekeningen

Geschreven door Elenea

1e aflevering Appie Happie klDik Bruynesteyn in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Dit museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden.
Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar, thuis, op het werk, op school, in winkels. Neem een duik in je eigen verleden en dat van je (groot)ouders en verbaas je over de vele ontwikkelingen.

Dik Bruynesteyn expositie

Louis van GaalDik Bruynesteyn, de bekende sporttekenaar en karikaturist, werd vooral bekend door de strip Appie Happie en zijn optredens bij Sport in Beeld, het latere Studio Sport. Na 65 jaar sporttekeningen te hebben gemaakt is veel van zijn originele werk vanaf 27 oktober 2013 te zien in het Museum van de Twintigste Eeuw. Bruynesteyn woonde tot zijn overlijden vorig jaar in Hoorn.
Zijn tekencarrière begint op de voetbalvelden. Tijdens de wedstrijden maakte hij tekeningen die hij later uitwerkte.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com