U bevindt zich hier: Home » buitenland » Citytrip New York tips en wat moet je zien?

Citytrip New York tips en wat moet je zien?

Geschreven door Elenea

nyCitytrip New York tips en wat moet je zien? Als je nog nooit in New York bent geweest en de komende maand een paar dagen vrij kan krijgen is dit het juiste moment om te gaan. De vliegtickets zijn niet duur, en met de lage stand van de dollar boek je voor weinig geld een heel mooi hotel in New York. En het weer is nu precies goed: niet te koud en zeker niet te warm. En als je in december naar New York gaat dan is New York helemaal spectaculair: alle etalages, straten en pleinen worden feestelijk aangekleed. Ook de vele kerstmarkten zijn bijzonder. Op Rockefeller Center Plaza staat een enorme kerstboom met 30.000 lichtjes. Tenslotte vind je op 5th Avenue Santaland in het warenhuis Macy’s, een over-the-top Amerikaans festijn met elfjes, speelgoedtreintjes en uiteraard de Kerstman. Je kan het eenvoudigst een hotel boeken bij Venere.

Citytrip New York tips en Manhattan mag je niet missen

Natuurlijk mag je Manhattan echt niet overslaan. Hier vind je  Wall Street, Chinatown, Little Italy, Central Park en het Empire State Building. Een goede tip: koop direct bij aankomst een Time Out, dit is een tijdschrift met alle concerten, musicals en andere culturele activiteiten. Voor een tocht langs kroegjes en hippe kleine clubs kan je in Greenwich Village terecht. Maar ga vooral ook naar een show op Broadway: ook al hou je niet van musicals, zo’n show is een belevenis! Ben je van plan naar Broadway te gaan? Koop dan via een van de TKTS punten je tickets. Hier krijg je een gereduceerd tarief. Als je juist even wat rust wilt hebben kun je naar de High Line. De New Yorkse High Line werd in de jaren dertig gebouwd als viaduct voor vrachttreinen. Het wordt al dertig jaar niet meer gebruikt en in plaats van het 2,3 kilometer lange bouwwerk af te breken bouwde men het om tot een stadspark – hoog boven de straten van het Meatpacking district en Chelsea tot aan West Side Yard. Vol met wandelpaden, bomen, picknickplekjes, kunst en natuurlijk een adembenemend uitzicht is dit een waanzinnige plek om de drukte van de stad even te ontvluchten.

Brooklyn

Probeer echter ook andere buurten te bezoeken, want alleen dan zie je pas echt hoe veelzijdig New York is. Met de metro ben je snel bij Coney Island, het pretpark op de uiterste punt van Brooklyn, dat sinds de jaren vijftig nauwelijks is veranderd. Je proeft nostalgie en misschien moet je denken aan het liedje van de onlangs overleden Lou Reed: Coney Island Baby. Aan de andere kant van Brooklyn, door de East River gescheiden van Manhattan, ligt de hippe wijk Williamsburg. Williamsburg is ook echt een bezoek waard! Er is dus ontzettend veel te zien en beleven in New York. Heb je tijd en geld over, bezoek dan zeker New York. Het eerste weekend van november raad ik af, want dan is de Marathon.

ny higline

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com