U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Veilig autostoeltje kopen en wat zijn i-Size autostoeltjes

Veilig autostoeltje kopen en wat zijn i-Size autostoeltjes

Geschreven door Elenea

advies aanschaf veilige autostoelVeilig autostoeltje kiezen en kopen is heel belangrijk. Niet de prijs, de kleur of het design zijn bepalend voor je keuze, maar vooral de veiligheid die het je kind biedt. De huidige generatie autostoeltjes voldoen aan de ECE R44/04 norm, die de veiligheid van autostoeltjes waarborgt. Nu is daar sinds korte tijd de i-Size norm bijgekomen.

Advies bij aanschaf autostoeltje

De ECE R44/04 norm

  • Groep 0 en 0+: babyautostoeltje. In deze autostoeltjes worden baby’s en peuters tegen de rijrichting in vervoerd. De groep 0 en 0+ autostoeltjes zijn geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot 13 kg.
  • Groep 1: kinderautostoel. In de kinderautostoel worden kinderen met een gewicht van 9 tot 18 kg met de rijrichting mee vervoerd.
  • Groep 2 en 3: zittingverhoger. Voor kinderen met een gewicht van 15 tot 36 kilo zijn zittingverhogers geschikt. Omdat je kind hoger zit, zal de gordel beter en veiliger passen.
Wanneer op een autostoeltje het oranje ECE-label bevestigd is, is het stoeltje goedgekeurd volgens de Europese veiligheidseisen, en mag het dus binnen Europa gebruikt worden.
ECE R44 norm
Wat is i-Size en waarom is het veiliger?
Vanaf het najaar in 2013 komen de eerste i-Size autostoeltjes op de markt. In tegenstelling tot de indeling op gewicht, worden i-Size autostoeltjes ingedeeld op lengte en leeftijd van je kind. Iedere lichaamsklasse is gedefinieerd met minimale binnenmaten voor het autostoeltje. Op deze manier is het duidelijker wanneer je over kan stappen op een volgende autostoel.

i-size norm

De i-Size autostoeltjes worden volgens een strengere norm gekeurd dan de autostoeltjes met het ECE-label. Zo worden baby’s volgens de nieuwe norm langer achterwaarts vervoerd. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat achterwaarts rijden voor kinderen veel veiliger is dan voorwaarts vervoer. Bij achterwaarts vervoer wordt

Wat zijn de gevolgen voor mij?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9vJwiXjiwy4[/youtube]

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com