U bevindt zich hier: Home » eropuit » Elfia is groots Elf evenement in 2014

Elfia is groots Elf evenement in 2014

Geschreven door Elenea

Eric T'kindt 6Elfia is Europa’s spectaculairste en grootste kostuumevent, een Elf Fantasy Fair in Kasteel de Haar, Haarzuilens op 19, 20 en 21 april 2014. Speciaal voor dit weekend zal het prachtige park van het grootste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar, opnieuw ruimte bieden. Meer dan 25.000 liefhebbers uit heel Europa stromen naar het landgoed om het spectaculaire Elfia te bij te wonen.
Eric T kindt 4

Gedurende drie dagen verwondering, toernooien, magische snuisterijen en natuurlijk Mede, véél Mede. Dit jaar is het thema: Koning Arthur en de ridders van de Ronde, één van de grootste mythische figuren in de West Europese legenden.

 • Steekspel toernooi en Orde van de Ronde Tafel
  Koning Arthur schreef een groot toernooi uit voor Elfia 2014. Het steekspel zal plaatsvinden tussen vier ridders vanuit de windstreken van Europa. Tijdens dit toernooi proberen de deelnemers elkaar met hun lansen uit het zadel te steken, het publiek zal hun aanmoedigen en de Koning kiest zijn kampioen. Daarnaast zullen er lezingen gegeven worden, vanzelfsprekend door de Britse professor Rotherham, over Koning Arthur en zijn beroemde Orde van de Ronde Tafel.
 • Brooms up! Zwerkbal toernooi!
  P
  ak de gouden Snitch! Dit jaar zal er voor het eerst in Nederland een officieel Zwerkbal toernooi plaatsvinden. Een nieuwe sport, gebaseerd op het Quidditch uit de boeken van Harry Potter, die met veel enthousiasme gespeeld wordt door muggle studenten uit de Verenigde Staten, Engeland en Australië. Elfia heeft de primeur voor het vasteland van Europa, en… je kan je inschrijven om mee te doen! Uitkijken voor de Bludgers dus tijdens Elfia 2014!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eKZc3UbfCfQ[/youtube]

 • Programma: shows & activiteiten
  Elfia 2014 heeft weer een vol programma. Hier vast een greep uit het driedaagse fantasy event van het jaar:

Een groots middeleeuws circus uit Denemarken
Middeleeuwse circusartiesten verpozen ons met vindingrijk vermaak.

Historie komt tot leven
Vervlogen tijden worden herbeleefd met de hospitaalridders. Deze reizende kruisvaarders zijn een van de oudste en meest bekende ridderorders uit de middeleeuwen.

Workshop renaissance vlaggen zwaaishow
Atleten uit een grijs verleden laten deze kunstvorm herleven.

Workshop boogschieten zonder vizier
Wie wil niet een master in boogschieten worden? Een eeuwenoude klassieker die bezoekers zelf kunnen leren bij de Haagse Schutters.

Verhalen over de oudheid
Kom luisteren naar de verhalen van Kees van Wanrooij. Hij vertelt over ridders uit de oudheid en sprookjes uit de Griekse Mythologieën.

Tien meter lange replica van een Vikingschip
Omdat Elfia geen Elfia is zonder Vikingen, vaart een tien meter lange replica van een vikingschip in de slotgrachten van kasteel De Haar. Een historisch spektakel.

Darth Vader
Het hele weekend lang marcheren er tientallen norse Stormtroopers onder aanvoering van Darth Vader langs de duizenden, vaak oogverblindend mooi gekostumeerde bezoekers.

Muziek
Gewoontegetrouw is er een keur aan muziek dat ten gehore gebracht zal worden op het grote podium. Keltische en Schotse folkmuziek van Nederlandse bands als Rapalje en Sassenachs kunnen rekenen op een groot publiek. De Deens/Zweedse formatie Trolska Polska brengt onvervalste folk uit het poëtische Noorden en de Italiaanse troubadours van de formatie Midnight ballades uit de renaissance zijn ook aanwezig. ‘s Avonds zal in de prachtige kapel op het kasteelterrein, het KNA orkest spelen met barokmuziek en stukken opdragen uit de semi-opera King Arthur van Henry Purcell.

Elfia: Elf Fantasy Fair
Locatie: Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, Haarzuilens (NL)
Datum : 19 t/m 21 april 2014
Tijden:
zaterdag: 10.00 uur tot 22.00 uur
zondag: 10.00 uur tot 22.00 uur
maandag: 10.00 uur tot 18.00 uur

Kaartverkoop:

Zaterdag
Volwassenen: € 17,95
Kinderen: € 12,50

Zondag
Volwassenen: € 17,95
Kinderen: € 12,50

Maandag
Volwassenen: € 16,-
Kinderen: € 11,-

Passe Partout
Drie dagen, volwassen: € 43,-
Drie dagen, kinderen (3-11 jarige): € 28,-
Kaarten zijn online verkrijgbaar via: www.elfia.com

Eric T kindt 1

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com