U bevindt zich hier: Home » eropuit » Schaatsmuseum in Hindeloopen in Friesland

Schaatsmuseum in Hindeloopen in Friesland

Geschreven door Elenea
BRON: sports.desktopnexus.com

BRON: sports.desktopnexus.com

Schaatsmuseum is natuurlijk dé plek waar je de grootste schaatscollectie van de wereld kunt zien, of informatie kunt krijgen over verschillende disciplines in de schaatssport, zoals hardrijden op de schaats, kunstrijden en schoonrijden.

De bakermat van het schaatsen ligt in de lage landen in Holland en Vlaanderen. In deze gebieden ontwikkelde de schaats zich van een eenvoudig bot tot een constructie met een ijzeren mes waarop men zich snel kan voortbewegen. De oudste vondsten van schaatsen dateren van rond 1225 uit Dordrecht en Amsterdam.
Tijdens het eerste officiële wereldkampioenschap in 1893 werd Jaap Eden de eerste wereldkampioen hardrijden op de schaats. Drie jaar later volgen er ook wereldkampioenschappen kunstschaatsen. Pas in 1981 volgde shorttrack als derde discipline met een eigen WK
. Zie ook: Ontwikkeling van de schaatssport

Eerste Friese schaatsmuseum

Een bezoek aan het 1e Friese schaatsmuseum in Hindeloopen is zeker de moeite waard. Met de schaatskoorts nog in de benen is een dagje uit naar Friesland een uitdaging. Het oude stadje Hindeloopen met zijn mooie gevels in de zuidwesthoek van Friesland is in alle seizoenen een bezoekje waard. Weet je dat het museum al meer dan 25 jaar bestaat.
Voor meer informatie surf je naar schaatsmuseum.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com