U bevindt zich hier: Home » beauty en gezondheid » Smoothie recept en super slank en gezond

Smoothie recept en super slank en gezond

Geschreven door Elenea

gezond smoothie receptSmoothie als oppepper. Heb je iets te veel gegeten of gesnoept dit weekend, of een flinke party achter de rug, trakteer jezelf dan op een welverdiende vitamine boost met een gezonde smoothie, van de hand van de Britse celebrity chef Lisa Faulkner

grapefruit is super gezondDe Florida grapefruit zit boordevol vitaminen, ijzer en essentiële antioxidanten, waardoor het immuunsysteem meteen een kickstarter krijgt om bacteriën te weren. Iedere halve grapefruit bevat namelijk genoeg om in één klap te voorzien in de dagelijkse behoefte aan vitamine C. Dat helpt niet alleen mee om niet ziek te worden, maar zorgt er ook voor dat je sneller weer opknapt! Bovendien is deze zoet-frisse dorstlesser in een handomdraai gemaakt. Geen enkele reden om jezelf deze vitaminebom niet cadeau te doen!

Smoothie recept grapefruit, aardbei en munt

Benodigdheden

1 Florida grapefruit
1 banaan
4 tot 6 aardbeien
100 ml Griekse yoghurt
1 tot 2 eetlepels honing
4 grote muntbladeren

Een mixer / blender / smoothie maker
Een kom

Bereiding

Snijd de grapefruit door de helft en haal er een stukje van ongeveer 1 cm dik uit. Leg dit apart voor de garnering. Nu moet de schil van de Florida grapefruit verwijderd worden – gebruik hiervoor een scherp mes en snijd met de ronding van het fruit mee om zoveel mogelijk sappig vruchtvlees te behouden. Stop het fruit in de kan.

De banaan, aardbeien en muntbladeren snijd je in grove stukken en gaan samen met de yoghurt bij de Florida grapefruit in de kan. Mix het geheel goed door elkaar met een mixer, blender of smoothie maker. Voeg nu naar smaak honing toe en vergeet niet tussendoor alvast even te proeven!

Schenk de smoothie in mooie glazen, versier ze met schijfjes grapefruit en serveer meteen. Als het er leuk uitziet, word je er nog vrolijk van ook! Je voelt je meteen gezonder, toch? Ga voor nog meer inspiratie, leuke weetjes en smakelijke recepten naar Facebook.com/FloridaGrapefruitNL.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com