Gerelateerde artikelen

  • Surrealistisch tekenen en schilderen tips Surrealistisch tekenen en schilderen tips
  • Stilleven tekenen en schilderen tips Stilleven tekenen en schilderen tips
  • Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie
  • Schilderen met plamuurmes tips en trucs Schilderen met plamuurmes tips en trucs
  • Tekenboeken voor jongens en meisjes Tekenboeken voor jongens en meisjes
  • Tomaten paprikasoep snel recept Tomaten paprikasoep snel recept
eropuit

Museumpark Orientalis vertelt over geloven

Bron: ebibleteacher.com
Bron: ebibleteacher.com

Museumpark Orientalis is een Bijbels Openluchtmuseum en heeft inmiddels een modernere kijk op de drie religies, het jodendom, het christendom en de islam, ondergaan. Vandaar de nieuwe naam: Museumpark Orientalis.

Museumpark Orientalis vertelt over geloven

Het park ligt in Heilig Landstichting bij Nijmegen en is er met name ook voor de kinderen. Iedereen kan dus van jongs af aan leren over verschillende religies.
Het is interessant en verstandig om meer te weten over andere geloven of cultuurstromen. Zodat we elkaar beter gaan begrijpen en in ieder geval de tijd en de moeite nemen om naar elkaar te luisteren.

Religie, geloof, godsdienst, godendom is een vorm van zingeving in het leven, het zoeken naar verbindingen en deze (leren) verstaan, waarbij meestal een hogere macht, opperwezen of god centraal staat.
Religie heeft ook een vorm van spiritualiteit, waarbij gevoelens en gedachten in betrekking staan tot de zin van het leven

Museumpark Orientalis biedt een eigentijdse kijk op de drie religies die bepalend zijn geweest voor de identiteit van hedendaags Europa.


Museumpark Orientalis is meer dan een museum: het is een plaats waar mensen met verschillende culturen en levensbeschouwingen elkaar kunnen ontmoeten.

Museumpark Orientalis is van rijkswege beschermd als een zeldzaam voorbeeld van architectuur in oosterse stijl”.