U bevindt zich hier: Home » eropuit » In vakantie naar Bakkerijmuseum

In vakantie naar Bakkerijmuseum

Geschreven door Elenea

In de vakantie met de kinderen naar het Nederlands Bakkerijmuseum om bijvoorbeeld samen speciale koeken te bakken. Voor jong en oud zijn er humoristische en leerzame familieshows van bakker Fred.
In de demonstratiebakkerij worden ‘vogelnestjes’ gemaakt: nestjes gemaakt van krentenbrood met een eieren van spijs en dat op een bedje van room, geglaceerd met abrikozenmoes.
De bakkers Henk en Johan staan paraat voor alle vragen en verzorgen de demonstraties.

Zomerkoeken maken
Het maken van een eigen koek kan tussen 11.00 en 16.00 uur en op zondag en maandag tussen 13.00 en 16.00 uur. Aanmelden hoeft niet en er worden geen extra kosten gerekend voor deze jeugdactiviteit.

Zomervakantie is KindervakantieLuxe suikerpoffen
De bakkers van het museum bakken tijdens de zomermaanden van dinsdag tot en met zaterdag overheerlijke suikerpoffen. Kan het nog lekkerder? Je kunt de broodjes proeven met een vers kopje koffie of thee in Opoes Gelagkamer, te midden van nostalgische spullen uit de brood- en banketbakkerij. Uiteraard zijn de suikerpoffen ook te koop in de rijk gesorteerde museumwinkel.

Speurtocht
Voor de jongste museumgasten is er een speurtocht beschikbaar die leidt langs alle spannende verhalen en ruimten in het museum. Zoek de voorwerpen op, noteer de juiste letter en maak van deze letters samen het juiste woord. Als dit woord klopt, krijg je aan de balie een leuke herinnering aan het leukste bakkerijmuseum van Nederland!

Praktische informatie
Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur, op maandag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag is het museum gesloten. Het museum is te vinden aan de Kerkhofstraat 13 in Hattem.
Website: bakkerijmuseum.nl

Plezier met brood! Foto Eva Posthuma

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com