Gerelateerde artikelen

  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag Wat doen op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag
  • Genieten, ontspannen, bezig zijn …. met wat ???? Genieten, ontspannen, bezig zijn …. met wat ????
  • Hoe decoratieve ballen maken met mooi papier Hoe decoratieve ballen maken met mooi papier
  • Strandtas haken van plastic tasjes Strandtas haken van plastic tasjes
  • Uittips ideeën in 2016 Uittips ideeën in 2016
eropuit

Jaarlijkse Uitmarkt Amsterdam eind augustus

Bron: Cris Toala Olivares / Michael Kooren
Bron: Cris Toala Olivares / Michael Kooren
In de Plantagebuurt van Amsterdam bevindt zich de hoogste concentratie van musea en theaters. Op de Uitmarkt staan deze culturele instellingen bij elkaar in één stand. Bezoekers treden binnen in een groene ‘mini-Plantagebuurt’ met theetuin en diverse installaties uit de musea. Twee dagen lang is er een uitgebreid en interactief programma, waarbij iedere instelling een deel van zijn programma of collectie laat zien. Een unieke gelegenheid voor de bezoekers om de Plantagebuurt in al zijn facetten te leren kennen. De stand laat duidelijk zien dat de Plantage dé groene, culturele hotspot van Amsterdam is. 
Vorig jaar stonden de instellingen ook al samen in een stand. Dat was een groot succes. “Dit jaar hebben we de stand nog langer gemaakt”, vertelt Cathelijne Broers, directeur Hermitage Amsterdam en voorzitter van de Plantage Amsterdam, “met een nog uitgebreidere programmering.” 
Zo kan men juwelen laten reinigen door een ervaren goudsmid van Gassan Diamonds, of een spoedcursus hedendaagse kunst kijken volgen bij de Appel arts centre. Medewerkers van de Hortus laten zien hoe je planten kunt stekken en verzorgen, en het Rembrandthuis heeft een heuse ets-pers staan, waar men zelf een echte Rembrandt-ets kan afdrukken. Je kan op de foto als een regent uit de zeventiende eeuw bij Hollanders van de Gouden Eeuw en ARCAM wil van je weten hoe jouw ideale woonstad er uit ziet. Of win een geweldige prijs bij de Grote Plantage Quiz!
De 37ste Uitmarkt van Amsterdam vindt plaats op 29, 30 & 31 augustus 2014 op en
rond het 
Museumplein en Leidseplein.
Zie: 
www.uitmarkt.nl
uitmarkt amsterdam

Wat kun je allemaal verwachten op het culturele vlak tijdens de Uitmarkt in het oostelijk havengebied in Amsterdam. In ieder geval word je bijgepraat, bijgefolderd en bijgezongen. Vele onbekende artiesten willen graag kennismaken met jullie. Leer ze kennen eind augustus !!
Uitmarkt-2013-Foto-Cris-Toala-Olivares-Michael-Kooren17