U bevindt zich hier: Home » gezondheid en kind » Diagnose psychische aandoening vroeg signaleren

Diagnose psychische aandoening vroeg signaleren

Geschreven door Elenea
dunyawallpapers.blogspot.nl

dunyawallpapers.blogspot.nl

Diagnose als ADHD, ADD, asperger, autisme e.a. psychische aandoeningen geven mensen onterecht een angst, aldus een artikel in de Metro. Alleen door een onderzoek of iemand een psychische aandoening heeft, kan men de behandeling en informatie krijgen die er nodig is.

Diagnose vroeg signaleren

De angst die er is dat een diagnose een kind remt in zijn/haar ontwikkeling en sociale buitensluiting is ongegrond. Door vroegtijdig een psychische aandoening te diagnosticeren, komt het kind in aanmerking voor dé begeleiding die het kind nodig heeft.

Er wordt gekeken of het onderwijs wel geschikt is voor het kind, en zo niet, dan wordt er in overleg naar een geschikte plek gezocht. Want als je weet wat er aan de hand is, gaan veel deuren open. Met de juiste ondersteuning kan een kind met een psychische aandoening leren functioneren in de maatschappij.

De campagne “diagnoseheelnormaal” heeft het doel om de vooroordelen weg te nemen. De onwetendheid over de verschillende aandoeningen is groot. Meer bekendheid en begrip zorgen ervoor dat mensen zich laten testen en de hulp krijgen die ze nodig hebben.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com