U bevindt zich hier: Home » baby, peuter, kleuter » Tablet kijktijd kinderen

Tablet kijktijd kinderen

Geschreven door Elenea
tablet kijktijd kinderen / smartappsforandroid.com

smartappsforandroid.com

Tablet filmpjes voor kinderen op youtube of via de zappelin app vinden peuters en kleuters leuk om te kijken. Helemaal leuk als je ziet hoe je kleine doerak de weg vindt op de tablet. Verstandig is om alle apps waar je kind mee mag en kan spelen in een speciale map te plaatsen en vertel haar/hem dat sommige apps niet voor hun bestemd zijn. Dan weten ze dat alvast heel goed. Zet het geluid altijd aan en kijk altijd over de schouder mee, zodat je kan ingrijpen als er toch iets niet voor hun bestemd is…….. want je weet nooit !!!! Zekerheid voor alles ……. En ………………. natuurlijk zorg je dat je kind regelmatig wordt voorgelezen, dat jullie samen bordspelletjes doen, met vriendje en vriendinnetjes spelen en dat ze veel buiten spelen.

Tablet kijktijd kinderen

En je maakt duidelijke afspraken met je kind.

  • 0-2 jaar : een paar keer per week SAMEN en maximaal 5 minuten per keer
  • 2-4 jaar : 5 tot 10 minuten per keer en maximaal 30 minuten per dag goed voor de ontwikkeling van oog en hand coördinatie
  • 4-6 jaar : 10 tot 15 minuten per keer en maximaal 1 uur per dag langzaamaan zelfstandiger werken met de tablet
  • 6-8 jaar : 30 minuten per keer en maximaal 1 uur per dag zelfstandig werken en laat de kinderen zelfstandig zoeken met een kinderbrowser Mybee (MyBee is een programma waarmee ze veilig en zorgeloos kunnen surfen. MyBee zorgt ervoor dat ze niet verdwalen en op verkeerde plekken komen) of met een mapje geselecteerde apps.
  • 8-10 jaar : maximaal 1 tot 1.5 uur per dag
  • 10-12 jaar : maximaal 2 uur per dag
  • 12 jaar en ouder : maximaal 3 uur per dag
  • Lees meer bij : mijnkindonline.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com