U bevindt zich hier: Home » eropuit » Bevrijdingsmuseum zet je aan het denken

Bevrijdingsmuseum zet je aan het denken

Geschreven door Elenea
arts-wallpapers.com

arts-wallpapers.com

Bevrijdingsmuseum Zeeland neemt je mee terug naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. Tijdens de tweede wereldoorlog bonden geallieerde militairen van diverse nationaliteiten in Zeeland de strijd aan met de Duitse bezetter. Aan beide zijden ging dit gepaard met veel doden en gewonden. Ook onder de Zeeuwse bevolking vielen vele slachtoffers.

Andere woorden voor bevrijding zijn : losmaking, redding, vrijlating…… en dat zegt genoeg. Wanneer men het heeft over “de bevrijding”, wordt meestal de bevrijding van Nederland (België)  van de Duitse bezetting in 1944-1945 bedoeld.

Het museum biedt een rondgang langs belangrijke gebeurtenissen in de tweede wereldoorlog. In de kelder van het museum wordt een indrukwekkende film vertoond. Vervolgens loopt de museumroute van beneden naar boven en word je in stappen meegevoerd naar de bevrijding van Zeeland.

Bevrijdingsmuseum zet je aan het denken

bevrijdingsmuseumBevrijdingsmuseum Zeeland wil mensen ook aan het denken zetten. Daarom zijn verspreid door het museum allerlei verbindingen naar het heden, steeds met de mens centraal. Hierdoor vormt het museum een eerbetoon aan alle strijders die in Zeeland hebben gevochten voor de vrede en vrijheid waarin we vandaag in kunnen leven.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com