Gerelateerde artikelen

  • Eten aan tafel met kinderen Eten aan tafel met kinderen
  • Peuters eten vers of uit een potje Peuters eten vers of uit een potje
  • Tuinieren met kinderen is gezond Tuinieren met kinderen is gezond
  • Broodtrommel en drinkbeker bedrukken Broodtrommel en drinkbeker bedrukken
  • Wafels of knijpertjes zelf maken Wafels of knijpertjes zelf maken
  • Alcohol en kinderen tijdens feestdagen Alcohol en kinderen tijdens feestdagen
moeders

Pannenkoekdag niet vergeten

pannenkoekdag.nl
pannenkoekdag.nl

Pannenkoekdag, hoe verzinnen ze het? Eind maart, in 2015 op vrijdag 27 maart, is het ieder jaar ‘nationale pannenkoekdag’. Ik snap wel dat de koekenpan-fabriek hiermee denkt meer koekenpannen te kunnen verkopen maar waarom pannenkoeken? Volgens mij worden deze al overgewaardeerd door onze kinderen. Daar is echt geen publiciteitsactie voor nodig. Wat mij betreft komt er een nationale bloemkooldag.
Maar het ligt net even anders, veel genuanceerder, heel Nederland bakt voor ouderen!

Pannenkoekdag niet vergeten

Nationale Pannenkoekdag betekent dat je die dag geen spruitjes, andijvie of hutspot hoeft te eten, maar heerlijk kunt smikkelen en smullen van pannenkoeken! Pannenkoeken met spek of appel of kaas of jam of banaan of poedersuiker of … alles door elkaar natuurlijk. Het is jouw feestje!

Basisscholen bakken voor ouderen
Nationale Pannenkoekdag is natuurlijk vooral de dag dat basisscholen door heel Nederland bakken voor ouderen. Duizenden leerlingen uit de bovenbouw organiseren, met hulp van juffen, meesters, vaders en moeders, een pannenkoekfeest voor een oudereninstelling in de buurt. Onder het motto ‘Bak mee voor ouderen!’ zetten we onze opa’s en oma’s zo elk jaar in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken! Dus pak een pan en pannenkoekmix, en bak mee!

Alle verdere informatie bij pannenkoekdag.nl