Pannenkoekdag, hoe verzinnen ze het? Eind maart, in 2015 op vrijdag 27 maart, is het ieder jaar ‘nationale pannenkoekdag’. Ik snap wel dat de koekenpan-fabriek hiermee denkt meer koekenpannen te kunnen verkopen maar waarom pannenkoeken? Volgens mij worden deze al overgewaardeerd door onze kinderen. Daar is echt geen publiciteitsactie voor nodig. Wat mij betreft komt er een nationale bloemkooldag.
Maar het ligt net even anders, veel genuanceerder, heel Nederland bakt voor ouderen!
Pannenkoekdag niet vergeten
Nationale Pannenkoekdag betekent dat je die dag geen spruitjes, andijvie of hutspot hoeft te eten, maar heerlijk kunt smikkelen en smullen van pannenkoeken! Pannenkoeken met spek of appel of kaas of jam of banaan of poedersuiker of … alles door elkaar natuurlijk. Het is jouw feestje!
Basisscholen bakken voor ouderen
Nationale Pannenkoekdag is natuurlijk vooral de dag dat basisscholen door heel Nederland bakken voor ouderen. Duizenden leerlingen uit de bovenbouw organiseren, met hulp van juffen, meesters, vaders en moeders, een pannenkoekfeest voor een oudereninstelling in de buurt. Onder het motto ‘Bak mee voor ouderen!’ zetten we onze opa’s en oma’s zo elk jaar in het zonnetje met zelfgebakken pannenkoeken! Dus pak een pan en pannenkoekmix, en bak mee!
Alle verdere informatie bij pannenkoekdag.nl
1 reactie
Ha ha ha, ik denk dat je kiddo’s je dit niet in dank afnemen! Wel goed idee overigens. Maar dan ook (om de bloemkool niet voor te trekken op de rest): nationale spruitjesdag, nationale sperziebonendag, nationale komkommerdag etc.