Gerelateerde artikelen

  • Viltstiften schort en oprolbaar krijtjes etui maken Viltstiften schort en oprolbaar krijtjes etui maken
  • Decoratie haken en breien met originele patronen Decoratie haken en breien met originele patronen
  • Gratis patroon peuter luierbroekje Gratis patroon peuter luierbroekje
  • Fotomozaiek is alle foto’s gebruiken Fotomozaiek is alle foto’s gebruiken
  • Caramel toffees maken met kinderen en dit recept Caramel toffees maken met kinderen en dit recept
  • Patat Pizza Pannenkoek feestje organiseren Patat Pizza Pannenkoek feestje organiseren
moeders

Tuinieren met kinderen is gezond

roomtogrow.co.uk
roomtogrow.co.uk

Tuinieren met kinderen is een goede bezigheid. Lekker buiten en kennis vergaren. Tuinieren in een moestuin zorgt er zelfs voor dat kinderen gezonder eten. Dat is hard nodig want wist je dat er nog steeds kinderen zijn die de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente niet binnenkrijgen? Hoog tijd dus dat kinderen beter gaan eten. Daarom zou ieder kind zijn of haar eigen moestuintje moeten hebben. Een kleine moestuin aanleggen kan simpel en makkelijk!
Maak een Makkelijke Moestuin voor kinderen, werkuitleg bij makkelijkemoestuin.nl

Tuinieren met kinderen

Kinderen zijn gek op tuinieren. Ik vond het vroeger ook heel leuk. Maar ik haakte snel af als het niet lukte en als ik veel graaf- en spitwerk moest doen. Te ingewikkeld, teveel onkruid, teveel en te vaak werk, te weinig resultaat.
Het wordt dus tijd dat je een moestuintje voor jouw kinderen aan gaat leggen. In een tijd waar aardbeiensnoepjes de voorkeur krijgen boven echte aardbeien en alles netjes verpakt uit de supermarkt komt, is het moeilijk kinderen fruit en groenten te doen eten.

In een schooltuin zijn kinderen aan het werk met o.a. aardappelen, spinazie, sla, aardbeien, komkommers, courgette en allerlei kruiden plantten, water gaven en oogstten. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan het klaarmaken van voedsel, het belang van fruit en groenten bij elke maaltijd en wordt er een klaskookboek gemaakt.

 

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?