U bevindt zich hier: Home » agenda toen en nu » Egypte in Leiden tijdens avontuurlijke reis

Egypte in Leiden tijdens avontuurlijke reis

Geschreven door Elenea

museum van oudheden Leiden

Egypte beleven tijdens een avontuurlijke reis doe je in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Het museum is modern, toegankelijk en leerzaam. De indrukwekkende collectie van dit museum omvat schatten uit Egypte, het Nabije Oosten, Griekenland, Rome en Nederland. In de centrale hal tref je de intrigerende Isis-tempel uit het Egyptische Taffeh en nodigt je uit om de rest van het gebouw en de collectie te verkennen.

Egypte in Leiden beleven

Wij hebben ons 3 1/2 uur vermaakt in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, het nationale centrum voor archeologie. Gelezen, gekeken en genoten van de beschavingen van het oude Egypte en Nabije Oosten en de klassieke wereld. Wij begonnen met een heerlijk kopje koffie en als onderbreking hebben we een kleine lunch genomen.
Het vroege Nederland (Archeologie van Nederland): de prehistorie en de Middeleeuwen, is weer geopend.

Combineer je bezoek aan het museum met een fraaie stadwandeling door Leiden of maak een keuze uit deze wandelingen in en rond Leiden.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com