U bevindt zich hier: Home » eropuit » Kanoroute varen op Nieuwkoopse Plassen

Kanoroute varen op Nieuwkoopse Plassen

Geschreven door Elenea
printablecolouringpages.co.uk

printablecolouringpages.co.uk

Kanoroute varen op de Nieuwkoopse Plassen is genieten van pure natuur. Het gebied rond de Nieuwkoopse Plassen is ontstaan door vervening en de vele brede uitgebaggerde stroken om turf te winnen, herinneren ons aan deze tijd. In het plaatsje Noorden, gemeente Nieuwkoop, kan je een kano, kajak of fluisterboot huren. Je vaart langs weilanden, riet en akkers en de oevers zijn weelderig begroeid.

Kanoroute Nieuwkoopse Plassen

Voor de kano’s zijn in het Plassengebied 2 vaarroutes uitgezet, de Rode- en de Gele Route. De routes zijn apart te varen maar ook onderling te combineren of in te korten. Beide routes hebben een lengte van circa 8,5 kilometer, de tijdsduur is afhankelijk van de ervaring van de kanoër, een gemiddeld ervaren kanoër kan een route in circa 2,5 uur varen.
Voor kostbare spullen, zoals bijvoorbeeld een camera, verrekijker, telefoon e.a. kan je een waterdichte “natuurton” van Natuurmonumenten huren.
Voor reserveren en meer informatie surf je naar nikano.nl/vaarroutes

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com