U bevindt zich hier: Home » moeders » Zwanger worden tips

Zwanger worden tips

Geschreven door Elenea
gurustump.com

gurustump.com

Zwanger worden en je op tijd realiseren dat dat wat je eet invloed heeft op de zwangerschap en de gezondheid van je kind. Eerlijk gezegd heb ik er niet al te veel bij stil gestaan om voor de zwangerschappen van mijn kinderen al heel gezond te gaan leven. Wijntjes, kaasjes, alles ging vrolijk door totdat ik mijn eerste menstruatie oversloeg. Maar in de afgelopen tien jaar hebben wetenschappers veel kennis opgedaan over de invloed van de lifestyle van kinderwensers op de gezondheid van hun baby. Die invloed begint al voor de bevruchting. Bij mannen én bij vrouwen.

  • Gezonde voeding en foliumzuur verhogen de kans op een gezonde baby.
  • Roken vermindert die kans. Alcohol ook.

Zwanger worden tips

ZwangerStraks.nl is een site van het Erfocentrum, het nationale kennis- en voorlichtingscentrum erfelijkheid. Doel is gezondheidsinformatie geven aan vrouwen (en mannen) die zwanger willen worden maar dat nog niet zijn.
Voor deze doelgroep is in samenwerking met het ErasmusMC een zelftest op gezondheidsrisico’s voor moeder en kind ontwikkeld: Zwangerwijzer.nl
Overzichtelijk en goed om te weten!

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Wendy september 23, 2006 - 9:30 am

dat is tegenwoordig mijn startpagina! ha ha ha 😉

Reageer
VrouwOnline oktober 10, 2006 - 5:17 pm

M’n vriend en ik hebben een tijdje op ons alcoholgebruik gelet toen we zwanger wilden worden. Het is ons gelukt, maar helaas mondde het uit in een miskraam. De gynaecoloog raadde ons aan het vooral los te laten (voor zover dat gaat) en ’s avonds gewoon lekker twee wijntjes te drinken als je daar zin in hebt. Met succes: we zijn weer zwanger!
Maar de wijn en foute kaasjes laat ik nu natuurlijk wél staan.

Reageer
VrouwOnline oktober 10, 2006 - 5:18 pm

O, m’n linkje bij de website werkte niet. Dus dan zo maar:
http://www.vrouwonline.nl/_Interactive/Weblog/Webloggers/Denise/

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com