U bevindt zich hier: Home » eropuit » Zomer exposities in Museum de Kantfabriek

Zomer exposities in Museum de Kantfabriek

Geschreven door Elenea

expositie kantfabriek2Zomer exposities in Museum de Kantfabriek, deze zomer twee nieuwe exposities naast elkaar. Vanaf 19 april 2015 toont Suzanne Jongmans haar bijzondere fotoportretten en vanaf 3 mei 2015 is er een selectie kantwerk uit de omvangrijke kantcollectie van Jan Geelen te bewonderen.

Zomer exposities in Museum de Kantfabriek

expositie kantfabriek1

Zomer expositie  1

‘Mind over matter’ van Suzanne Jongmans
Van 19 april t/m 5 juli 2015

Bij het bekijken van de fotoportretten van Suzanne Jongmans waant men zich in eerste instantie in de Gouden Eeuw. Wie wat meer de tijd neemt ontdekt de hedendaagse materialen in het werk. Voor de kleding van haar modellen gebruikt Suzanne verpakkingsmaterialen zoals foam en schuimrubber. Ze gebruikt het materiaal met aandacht en liefde en zeer geraffineerd zodat het op echte zijde lijkt. Het staat prachtig op de huid en werkt als een beschermend schild.
Het bijzondere van deze expositie is dat ook enkele kledingstukken die voor de foto’s gebruikt zijn, worden getoond.
De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Galerie Wilms. Voor meer informatie zie museumdekantfabriek.nl/mind-over-matter

Zomer expositie  2

‘Liefde voor Kant’ van Jan Geelen
Van 3 mei t/m 1 september 2015

Jan Geelen wil de bezoekers laten meegenieten van meer dan 30 jaar studie en ontdekkingen. Hij heeft samen met Bets Geelen een keuze gemaakt uit zijn grote verzameling uit o.a. België, Frankrijk, Spanje en Italië vanaf de 18de eeuw. ‘Welke stukken zou je graag beschikbaar stellen voor een expositie?’, vroegen wij aan Jan. ‘Het zijn de delen van mijn collectie die grotendeels nog nooit getoond zijn. Het zijn mijn zakdoeken, schouder- en hoofddoeken’. Ook ontbreken natuurlijk zijn zelf gekloste kanten niet.

Jan Geelen is sinds zijn 46ste jaar in de ban van kant. Hij stopte met roken en zocht een activiteit om met zijn handen bezig te zijn. Een nieuwe verslaving was geboren. Hij eigende zich het vak toe en ontwikkelde een ruime kennis van materialen en technieken. Hij volgde vele cursussen en sloot de opleiding tot kantdocent met succes af. Zijn vakanties hadden vooral als doel om antiekmarkten en winkeltjes te bezoeken in binnen- en buitenland, kant te kopen en eventueel te restaureren.

Zijn opgebouwde collectie kant is een van de grootste en waardevolste in Nederland. Zo verzamelde hij ook de een groot aantal kanten waaiers die o.a. in 2007 te zien waren op de dag van de Nederlandse Vereniging voor Kostuum, Kant, Mode en Streekdracht.
Van zijn hand verschenen ook enkele boeken. Hij wordt zowel door conservatoren in Duitsland als in België als kenner regelmatig om advies gevraagd. Wie ooit een lezing van Jan Geelen heeft bijgewoond weet hoe gepassioneerd hij kan vertellen over kant.
Voor meer informatie zie museumdekantfabriek.nl/liefde-voor-kant

expositie kantfabriek3 Galerie Wilms 75x95cm

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com