Recept Italiaanse gamba’s, super lekker en snel klaar. Daar gaat ie weer. Ik kan het niet laten, weer een recept! Mijn website heet Hobby van A tot Z en daar past dus ook af en toe een goed recept bij, want ook dat is een hobby. Een ongelooflijk lekkere versie van de gamba. Snel klaar en voor 4 personen.
Recept Italiaanse gamba’s
Benodigdheden
8 trostomaten, 200 gr buffelmozzarella, 2 eetlepels bieslook, 10 blaadjes basilicum, olijfolie, 3 eetlepels balsamico azijn, 1/2 dl (slank)room, 1/2 rode peper (zonder pitjes) en
12 gamba’s (of meer, mmmmmmmmmmmm……..)
- Leg de tomaten in een ruime ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Zet de schaal 30 minuten in de oven op 180 graden.
- Roer de gehakte bieslook met basilicum, olijfolie, azijn, room en fijngesneden rode peper tot een sausje.
- Meng de buffelmozzarella er doorheen.
- Bak de gamba’s in 4 eetlepels olijfolie (beetje) bruin en gaar.
- Verdeel de tomaten over de borden en schep de gemarineerde mozzarella op de tomaten en voeg de gamba’s toe.
- Serveer met ciabatta of met verse pasta.
3 reacties
Was heel erg lekker voor herhaling vatbaar.
Wat lekker was dat. Heb nog wel een paar teentjes knoflook bij de gamba,s gedaan.
Erg lekker!