U bevindt zich hier: Home » gezondheid en kind » Vallen en tand breken

Vallen en tand breken

Geschreven door Elenea
drdavidgeier.com/steps-tooth-knocked-out

drdavidgeier.com/steps-tooth-knocked-out

Vallen en tand breken, dat is een zorg als je je jouw zoon ziet crossen en stunten op zijn fiets. Af en toe is het dan ook ineens raak. Over de kop met de fiets van een vriendje. Resultaat was veel bloed, schrammen, builen, gat in zijn kin en een gebroken tand. Dat laatste vinden wij moeders vaak het ergste. Je kan wel huilen bij de aanblik van zijn gebroken, net doorgekomen grote mensen tand.

Vallen en tand breken

Eerst naar de eerste hulp om het gat in zijn kin te laten ontsmetten en dichtplakken en vervolgens naar de tandarts. Als er een tand breekt moet je zo snel mogelijk naar de tandarts om te voorkomen dat de plaats waar de tand is afgebroken ontstoken raakt.

Bij de zoon van een kennis van mij is zijn tand gebroken in een schuine lijn tot aan zijn tandvlees. Enorm balen dus. Eerst werd het behandeld met een primer en iets gladder gemaakt. Later moesten ze terugkomen en kon de tandarts er weer een mooie tand van maken. Techniek is niet meer zoals jaren geleden, waarbij je kleur- en materiaalverschillen goed kon zien.
Nog even afwachten en weldra kan hij weer lachen met een mooie nieuwe tand.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

mirjam oktober 1, 2007 - 10:05 pm

Wil heel graag weten hoe het met je zoon is afgelopen. Mijn dochter van 7 jaar heeft namelijk afgelopen vrijdag haar 2 voortanden afgebroken, waarvan 1 tand helemaal tot bovenaan. We moeten nu 2 weken wachten en hopen dat de onsteking boven haar tand gaat genezen.
Ze had 2 prachtige tanden en ben er echt heel erg verdrietig over.

Reageer
Ellen Schepers oktober 2, 2007 - 10:30 am

Hoi Mirjam, schrikken he?Ik weet er alles van. Ook bij Olivier was de tand tot boven aan bijna helemaal weg. We hebben ook 6 weken gewacht tot de ontsteking weg was en toen is de tand gerepareerd. Bij mijn zoon is het weer ontzettend mooi geworden en je ziet er helemaal niets meer van. Tegenwoordig kunnen ze heel veel, zelfs de kleur kunnen ze met een kleurenwaaier exact het zelfde krijgen. Hopelijk ben je weer gerustgesteld. Succes en hou ons op de hoogte!

Reageer
Mirjam oktober 15, 2007 - 9:53 pm

Dank je wel voor je lieve reactie,

Wat ontzettend fijn dat het zo gunstig is afgelopen voor je zoon.

Het ongeluk is nu 2 weken geleden en haar onsteking is nog steeds niet weg, de tandarts vertrouwt het niet meer en heeft ons doorverwezen naar een endodontoloog voor een wortelkanaalbehandeling aan haar 2 voortanden.
We hebben het vandaag gehoord en vooral ik ben er heel ziek van.
Wat is goed en wat niet, ik ben een leek en hoor zoveel verschillende dingen. Moet ik nu echt mijn kleine meisje laten behandelen en haar die 2 wortelkanaalbehandelingen aandoen. Oh help, wat een toestand toch allemaal.
Groetjes Mirjam

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com