Gerelateerde artikelen

  • Mod Podge en grote bedel maken met eigen afbeelding Mod Podge en grote bedel maken met eigen afbeelding
  • Grote tas maken van oude deken voor strand en logeren Grote tas maken van oude deken voor strand en logeren
  • Heksenbezem maken voor Halloween of carnaval Heksenbezem maken voor Halloween of carnaval
  • Snelle manier ijs maken met de kinderen Snelle manier ijs maken met de kinderen
  • Zelf menukaart maken online dus direct klaar Zelf menukaart maken online dus direct klaar
  • Sleutelhanger maken met stukjes leer of vloertegel Sleutelhanger maken met stukjes leer of vloertegel
eropuit

Kasteelfeest en hoe larpen

wat is larpen en waar larpen
kasteelfeest en hoe larpen

Kasteelfeest en hoe larpen. Feestje, prima, maar ja wat is dat en hoe doe je dat. De tuinen van Kasteel De Keukenhof in Lisse zijn jaarlijks rond eind en begin augustus het decor van het grootste Middeleeuwse buitenevenement in Nederland: Castlefest. Jong en oud worden meegevoerd naar een mystiek verleden, waar volwassenen zich kunnen laten meeslepen door het dagelijks leven uit de donkere eeuwen en kinderen worden opgeleid tot Ridder.
Bekijk de larpagenda van Nederland.

Kasteelfeest en hoe larpen

Het kan je hobby zijn. Ik had er nog nooit van gehoord. Het is een soort riddertje of elfje spelen voor volwassenen. Een gefantaseerd spel dat steeds populairder wordt. Het is ‘alles loslaten en opgaan in een rol’. Het schijnt verslavend te werken. Je bent dus gewaarschuwd!
Larp karakters kunnen zijn: krijger, tovenaar, priester, alchemist, genezer, ranger of handelaar. De kleding en accessoires moet je zelf bij elkaar zoeken of maken.
Je kan Larp-kleding onder deze link bestellen.

kasteelfeest castlefest

Tijdens het Castlefest in de tuinen van Kasteel De Keukenhof in Lisse worden jong en oud meegevoerd naar een mystiek verleden. Het feest vindt ieder jaar in begin augustus plaats.
Heb jij al ge-Larpt? Ik kan me er geen voorstelling van maken.

kasteelfeest en larpen

Oude ambachten, live optredens van onder andere de bands Omnia en Rapalje op een terrein dat wordt omgebouwd tot een levensechte Middeleeuwse stad. Om je volledig thuis te voelen in de wereld van de natuurreligies, witte magie, fantasy en natuurlijk de Middeleeuwen, worden bezoekers uitgenodigd zich Middeleeuws te kleden.
Het klinkt allemaal erg mysterieus.

“Larpen is vergelijkbaar met improvisatietheater. De spelers spelen een zelfverzonnen personage en ze hebben geen vaste teksten. De organisator – ook wel spelleiding genoemd – schrijft een verhaal waarin de spelers een rol hebben en zorgt dat alles gedurende het evenement in goede banen wordt geleid.”
Lees meer bij larpen.nl

 

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?