U bevindt zich hier: Home » hobby » Recept lekkerste snelle pizzabodem

Recept lekkerste snelle pizzabodem

Geschreven door Elenea

Recept lekkerste snelle pizzabodemRecept lekkerste snelle pizzabodem met 400 gram bloem, tl zout, zakje gist, mespunt suiker, beetje citroensap (rijst het deeg beter) en 2,5 dl lauwwarm water maak je de lekkerste pizzabodem.

Recept lekkerste pizzabodem

  1. Oven voorverwarmen met de bakplaat erin, zodat de bakplaat goed warm wordt.
  2. Meng de bloem, suiker, gist en zout en voeg daarna beetje bij beetje het water en de citroensap toe, totdat de bloem aan elkaar kleeft. Niet te nat en niet te droog, voeg eventueel nog wat bloem of water toe. Bij het kneden moeten je handen schoon worden en blijf zeker 8 minuten kneden, tot het deeg soepel en zacht aanvoelt.
  3. Leg het deeg in een glazen schaal, doe er een vochtige theedoek over en zet op een warme plek (NIET bij de verwarming) en laat maximaal 3 uur rijzen.
  4. Kneden en nog een uurjte laten rijzen.
  5. Voor het gebruik nog eenmaal kneden.
  6. Rol het deeg met bloem tot een dun laagje.
  7. Pizza snel bekleden, anders wordt hij klef en op de hete bakplaat bakken in de voorverwarmde oven.
  8. Gaat best snel en je ziet wanneer je pizza klaar is.

 

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Gjanneke maart 9, 2010 - 9:54 pm

als je er een flinke eetlepel jonge jenever bij doet wordt het lekker luchtig. Pizzadeeg moet echt geen 3 uur rijzen, 15-30 minuten en dan kun je het na de tweede kneedronde in een dicht plasticzakje bewaren in de koelkast. Rustig een dag later te gebruiken. Pizzadeeg hoeft geen twee keer te rijzen. Als je de plaat bekleed met het deeg en het rustig klaarmaakt hoef je amper de oven voorverwarmen. Wel de oven op het hoogst als je de pizza erin zet. bij een stenenvorm wel de vorm voorverwarmen 10 minuten, niet langer anders wordt de bodem taai. Bij een gewone dunne aluminium vorm oven kort voorverwarmen. Ik heb een pizzaria. 🙂

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com